Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Pers en media

categorie-pers-uneto-vniv2

Op deze pagina vindt u de media- en nieuwsberichten, columns en nieuwsvideo’s van Techniek Nederland. Ook is hier achtergrondinformatie over Techniek Nederland te vinden en foto’s van onze voorzitter en directeur die u rechtenvrij kunt downloaden. Wij geven graag toelichting op onze standpunten en over ontwikkelingen en actualiteiten in de installatiebranche en de technische detailhandel.

Techniek Nederland in het kort

Techniek Nederland vertegenwoordigt 80 procent van de omzet van de installatiebranche. De ruim 5.000 aangesloten installatiebedrijven bieden aan 120.000 personen werkgelegenheid. Hun omzet bedraagt circa 12,7 miljard euro. Installatiebedrijven zijn actief in de woningbouw, utiliteitsbouw, de industrie en de infrastructuur, met ontwerp, installatie en beheer.

Naast installateurs zijn bij Techniek Nederland ook ruim 1.000 bedrijven aangesloten die tot de technische detailhandel behoren: winkelbedrijven die witgoed, bruingoed, verlichting, computers, hifi- en telecommunicatieapparatuur verkopen en repareren. Zij zijn goed voor een omzet van circa 3,5 miljard euro.

Heeft u behoefte aan aanvullende informatie of aan een inleiding of optreden van onze voorzitter? Neem dan contact op met Dick Reijman persvoorlichter/woordvoerder T 088 5432 753.

Over Techniek Nederland Over de voorzitter Over de directeur Fotomateriaal

Arbeidsmarktcampagne Je kunt zoveel meer in de techniek

campagnebeeld-5-geniuses800

Met een meerjarige landelijke on- en offline arbeidsmarktcampagne zet Techniek Nederland de komende tijd de spotlights op het werk in onze sector. Zo gaan we zorgen voor meer belangstelling voor werken in de technieksector.

De sector heeft veel nieuwe mensen nodig. Doel van de campagne is dat schoolverlaters en zij-instromers vaker de technieksector bovenaan hun shortlist zetten als ze een opleiding of baan kiezen. Daarom vertelt onze campagne ze hoe belangrijk ons werk is en dat je er alle ruimte krijgt om te groeien en te ontwikkelen. Zo helpen we met de campagne de sector bij het werven van meer nieuwe medewerkers. Dat doen we door de het werk in de sector te presenteren op een manier zoals de sector dat verdient: als afwisselend, innovatief, mooi, uitdagend, goed betaald en onmisbaar voor Nederland.

Je kunt middelen van de campagne downloaden. Samen zetten we techniekwerk de komende tijd stevig in de spotlights.

Download campagnefolder Beeldmateriaal campagne (zipbestand met 6 png-bestanden) Playlist campagnevideo's

Persberichten

Persbericht

Installatiesector wil tempo maken met circulariteit

Technische installaties in de gebouwde omgeving kunnen sneller circulair worden. Dat stelt de technieksector in de Actieagenda Circulaire Installaties. Door circulair aan te besteden, beschikbaarheid van data, passende financiering en kennisdeling kunnen grote stappen worden gezet. Brancheorganisatie Techniek Nederland, Dutch Green ...

Persbericht

Wachttijd bij cv-storing kan deze winter oplopen door Gasketelwet

De verplichte certificering voor verwarmingsinstallateurs kan deze winter voor langere wachttijden zorgen. Sinds april van dit jaar moeten verwarmingsmonteurs een certificaat hebben om koolmonoxiderisico’s bij een cv-ketel of geiser terug te dringen. Veel kleinere installateurs en zzp’ers vinden de kosten van de certificering te ...

Persbericht

Zonder vrijstelling staan elektrische bestelauto’s na 1 juli 2024 stil

Tot 1 juli 2024 is het toegestaan om elektrische bestelauto’s tot 4.250 kg te besturen met een normaal rijbewijs (B). Het Openbaar Ministerie wil die vrijstelling niet verlengen. Daardoor dreigen veel elektrische bedrijfsauto’s ongebruikt op de parkeerplaats achter te blijven. Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland: ...

Persbericht

Reactie van Techniek Nederland op de verkiezingsuitslag

In een eerste reactie op de verkiezingsuitslag laat ondernemersorganisatie Techniek Nederland weten dat voor ondernemers in de technieksector vooral de vorming van een stabiele meerderheidscoalitie van groot belang is. Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland hoopt op snelle coalitievorming. ‘De verkiezingsuitslag laat ...

Nieuwsoverzicht