Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Pers en media

categorie-pers-uneto-vniv2

Op deze pagina vindt u de media- en nieuwsberichten, columns en nieuwsvideo’s van Techniek Nederland. Ook is hier achtergrondinformatie over Techniek Nederland te vinden en foto’s van onze voorzitter en directeur die u rechtenvrij kunt downloaden. Wij geven graag toelichting op onze standpunten en over ontwikkelingen en actualiteiten in de installatiebranche en de technische detailhandel.

Techniek Nederland in het kort

Techniek Nederland vertegenwoordigt de installatiebranche die bestaat uit meer dan 30.000 bedrijven en zelfstandigen met een totale omzet van 26 miljard euro per jaar en biedt werkgelegenheid aan 180.000 mensen. Installatiebedrijven zijn actief in de woningbouw, utiliteitsbouw, de industrie en de infrastructuur, met ontwerp, installatie en beheer.

Naast installateurs vertegenwoordigen wij ook bedrijven die werkzaam zijn in de technische detailhandel: winkelbedrijven die witgoed, bruingoed, verlichting, computers, hifi- en telecommunicatieapparatuur verkopen en repareren. De technische detailhandel bestaat uit 15.000 winkels die een jaaromzet realiseren van ruim 10 miljard euro per jaar.

Heeft u behoefte aan aanvullende informatie of aan een inleiding of optreden van onze voorzitter? Neem dan contact op met Dick Reijman persvoorlichter/woordvoerder T 088 543 27 53.

Over Techniek Nederland Over de voorzitter Over de directeur Fotomateriaal

Arbeidsmarktcampagne Je kunt zoveel meer in de techniek

campagnebeeld-5-geniuses800

Met een meerjarige landelijke on- en offline arbeidsmarktcampagne zet Techniek Nederland de komende tijd de spotlights op het werk in onze sector. Zo gaan we zorgen voor meer belangstelling voor werken in de technieksector.

De sector heeft veel nieuwe mensen nodig. Doel van de campagne is dat schoolverlaters en zij-instromers vaker de technieksector bovenaan hun shortlist zetten als ze een opleiding of baan kiezen. Daarom vertelt onze campagne ze hoe belangrijk ons werk is en dat je er alle ruimte krijgt om te groeien en te ontwikkelen. Zo helpen we met de campagne de sector bij het werven van meer nieuwe medewerkers. Dat doen we door de het werk in de sector te presenteren op een manier zoals de sector dat verdient: als afwisselend, innovatief, mooi, uitdagend, goed betaald en onmisbaar voor Nederland.

De veelzijdige set Campagne Promotiematerialen kun je inzetten voor promotie en werven van nieuw personeel onder de vlag van Je kunt zoveel meer in de techniek.

Naar de Campagne Promotiematerialen

Persberichten

Persbericht

Technieksector kijkt met gemengde gevoelens naar coalitieakkoord

Techniek Nederland is tevreden over het vooruitzicht dat Nederland binnenkort weer een missionair kabinet heeft. Tegelijkertijd maakt de brancheorganisatie zich zorgen over een aantal maatregelen in het hoofdlijnenakkoord. Met name het voornemen om de normering van de hybride warmtepomp te schrappen, is voor Techniek Nederland onverteerbaar. ...

Persbericht

Brancheplan Verpakkingen levert tastbare resultaten op

In de installatiebranche wordt een steeds groter deel van de verpakkingen gerecycled. Van de plastic verpakkingen wordt al 82% van de plastic verpakkingen ingezameld voor recycling en bij de kartonnen verpakkingen is dat zelfs 93%. Twee jaar geleden gingen Techniek Nederland en de Federatie Elektrotechniek (FEDET) met een aantal ...

Persbericht

Girls’ Day 2024: meisjes en vrouwen kiezen vaker voor techniek

De technieksector wordt ook voor vrouwen steeds aantrekkelijker. Daarom bieden technische bedrijven op Girls’ Day (11 april) meisjes van 10 tot 15 jaar de gelegenheid om kennis te maken met werken in de techniek. In 2020 telde de technieksector 15.406 vrouwen, dit jaar zijn het er 17.169. Als het aan voorzitter Doekle Terpstra van ...

Persbericht

Doekle Terpstra met een riksja naar de Carrièrebeurs

Techniek Nederland is klaar voor De Nationale Carrièrebeurs 2024 in Amsterdam RAI. Met een ‘Riksja Ride’ gaf voorzitter Doekle Terpstra het startschot: de branchevereniging pendelt beursbezoekers vrijdag 22 maart aanstaande met riksja’s van NS-(metro)station Amsterdam RAI naar de Carrièrebeurs. En zorgt met digitale schermen in ...

Nieuwsoverzicht