Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Pers en media

categorie-pers-uneto-vniv2

Op deze pagina vindt u de media- en nieuwsberichten, columns en nieuwsvideo’s van Techniek Nederland. Ook is hier achtergrondinformatie over Techniek Nederland te vinden en foto’s van onze voorzitter en directeur die u rechtenvrij kunt downloaden. Wij geven graag toelichting op onze standpunten en over ontwikkelingen en actualiteiten in de installatiebranche en de technische detailhandel.

Techniek Nederland in het kort

Techniek Nederland vertegenwoordigt 80 procent van de omzet van de installatiebranche. De ruim 5.000 aangesloten installatiebedrijven bieden aan 120.000 personen werkgelegenheid. Hun omzet bedraagt circa 12,7 miljard euro. Installatiebedrijven zijn actief in de woningbouw, utiliteitsbouw, de industrie en de infrastructuur, met ontwerp, installatie en beheer.

Naast installateurs zijn bij Techniek Nederland ook ruim 1.000 bedrijven aangesloten die tot de technische detailhandel behoren: winkelbedrijven die witgoed, bruingoed, verlichting, computers, hifi- en telecommunicatieapparatuur verkopen en repareren. Zij zijn goed voor een omzet van circa 3,5 miljard euro.

Heeft u behoefte aan aanvullende informatie of aan een inleiding of optreden van onze voorzitter? Neem dan contact op met Dick Reijman persvoorlichter/woordvoerder T 088 5432 753.

Over Techniek Nederland Over de voorzitter Over de directeur Fotomateriaal

 

Persberichten

Persbericht

Kabinet geeft elektronicawinkels weer wat lucht

Ondernemers in de elektronica-detailhandel zijn opgelucht over het besluit om de winkeldeuren beperkt te openen. Vanavond maakte het kabinet bekend dat klanten vanaf zaterdag 15 januari weer welkom zijn tot 17.00 uur. Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland: ‘Onze winkeliers hebben een lockdown moeten doorstaan in een ...

Persbericht

Claudia Reiner wordt Erelid van Techniek Nederland

Claudia Reiner nam eind vorig jaar afscheid als vicevoorzitter van Techniek Nederland. Vandaag reizen voorzitter Doekle Terpstra en algemeen directeur Erik van Engelen af naar Sittard om haar te verrassen met het Erelidmaatschap van de vereniging. Volgens de voorzitter is de benoeming volledig verdiend: ‘Claudia heeft met veel inzet ...

Persbericht

Bakvet van oliebollen verstopt steeds vaker de afvoer

De komende dagen bakt Nederland massaal oliebollen. Veel te vaak verdwijnt het vet na het bakken in de gootsteen of de wc. Het resultaat is vaak een verstopte afvoer. Loodgieters en rioolontstoppers hebben er rond de jaarwisseling steeds meer werk aan. En consumenten schakelen lang niet altijd betrouwbare bedrijven in om het probleem ...

Persbericht

Elektronicawinkels lopen door lockdown de beste omzetweken van het jaar mis

De lockdown die het demissionaire kabinet gisteren afkondigde raakt de elektronicawinkels hard. Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland: ‘Veel ondernemers in de retail hebben het al buitengewoon zwaar. Daarbovenop lopen de elektronicawinkels nu de beste omzetweken van het jaar mis.’ Terpstra wil de schade voor de elektronica-retail ...

Nieuwsoverzicht