Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Koolmonoxide / CO-certificering

CO-meter

Jaarlijks zijn er nog altijd honderden slachtoffers van koolmonoxidevergiftiging te betreuren. Techniek Nederland doet er alles aan om bij te dragen aan verbetering van de veiligheid van gasverbrandingsinstallaties en daarmee het voorkomen van slachtoffers. In navolging op het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid hebben Techniek Nederland en haar leden de afgelopen tijd meerdere succesvolle acties ondernomen om kwaliteit en veiligheid beter in te kaderen en de kennis bij technisch beheerders en monteurs te verbeteren.

Voeg dit onderwerp toe aan mijn interesses
showMetaLink
KLI Koolmonoxide
Techniek en Markt
Bedrijfsvoering

Een van die succesvolle acties is de ontwikkeling en het beschikbaar stellen van het 'Pakket CO-certificering'. Met dit pakket kan je op een overzichtelijke manier en stapsgewijs aan de slag met je certificeringstraject. Het pakket bevat nu ook de herziene versie van de twee Model Kwaliteitshandboeken CO-certificering; zowel de InstallQ BRL 6000-25 editie, als de Kiwa BRL K25000 editie. Download vandaag nog het gratis pakket en kickstart z.s.m. je certificeringstraject:

» download het 'Pakket CO-certificering'

 

Achtergrond informatie

Op 28 mei 2019 heeft de Tweede Kamer een wetsvoorstel aangenomen om het werken aan gasverbrandingsinstallaties te reguleren, de wettelijke certificeringsregeling. En op 25 juni heeft de Eerste Kamer ook met dit wetsvoorstel ingestemd. Op deze pagina’s informeren we u over de stand van zaken met betrekking tot die nieuwe wet, door middel van ons Dossier CO-certificering. Daarnaast is een zogeheten Roadmap CO-certificering beschikbaar, waarin we ondernemers in een aantal heldere stappen op weg helpen om te kunnen voldoen aan de nieuw eisen.

In deze wettelijke certificeringsregeling voor bedrijven is vastgelegd dat de wettelijke certificeringsregeling ingaat op 1 oktober 2020. Dat betekent dat vanaf 1 april 2022 alleen nog vakbekwame installatiemonteurs werkzaamheden aan (gas)verbrandingsinstallaties mogen uitvoeren. Er geldt weliswaar een overgangstermijn van 1,5 jaar, maar verkijk je daar niet op. In die 1,5 jaar moeten alle installatiemonteurs in Nederland hun Vakmanschap aantonen door middel van een theorietoets en een praktijkexamen, en moeten bedrijven een officieel geaccrediteerd BRL 6000-25 of KIWA certificaat behalen.

Eenmalige verlenging geldigheid Bewijs van Vakmanschap CO
Monteurs die vóór 1 oktober 2020 al getoetst en geslaagd zijn in het kader van het vakmanschap CO, krijgen een verlenging van geldigheid voor hun vakbekwaamheidsbewijs. Hun bewijs blijft geldig tot 1 oktober 2025. Het gaat hier om een eenmalige verlenging vanwege de vertraagde invoering van de wet.

Voor deze verruiming komen circa 1.350 personen in aanmerking. Deze personen hoeven géén actie te ondernemen. Zij ontvangen een aangepast Bewijs van Vakmanschap, naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021.

secondary

Algemene vragen? Neem contact op met uw contactpersoon.

Door drukte kan deze bezet zijn.
Neem dan contact op met Ledenservice via 088 543 27 90 (voicemail inspreken is mogelijk).

Technische vragen? Stuur een email aan helpdeskco@technieknederland.nl

Uitgelichte webshopartikelen

TOON ALLES

Uitgelichte opleidingen

TOON ALLES

Uitgelichte producten

TOON ALLES

Extra informatie

Wat is certificering?

Wat is certificering, hoe werkt het en wanneer moet het? Wij hebben voor u de veelgestelde vragen op een rij gezet.

Lees meer

Wettelijke certificering cv-installateurs

Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen over certificering, vakbekwaamheid en bijscholing, handhaving, communicatie en ondersteuning.

Lees meer

Sticker gecontroleerd

Laat uw klanten zien dat u een vakman bent. Met de sticker Gecontroleerd laat u uw klanten zien dat u vakwerk levert en kwaliteit garandeert.

Lees meer

Risico op koolmonoxideongevallen bij gemeenschappelijke rookgasafvoeren

Het infoblad over gemeenschappelijke rookgasafvoeren van het ministerie van BZK informeert eigenaar-bewoners van appartementen over het risico op koolmonoxideongevallen bij gemeenschappelijke rookgasafvoeren.

quaternary

Circulaires

Alle circulaires

Vakcommissie Klimaat en Duurzame techniek

De Vakcommissie Klimaat- en Duurzame techniek (VKD) bestaat uit een groep actieve leden die de belangen behartigt voor het gehele vakgebied van klimaattechniek en duurzame energie.

Voorzitter
Martin Hoekstra
ST/Warmte

quaternary

In deze video geeft Techniek Nederland tien aanbevelingen aan cv-monteurs voor het goed en veilig onderhouden van cv-installaties.