Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

CO-certificering in de praktijk

Header co certificering hub_fn_1500x900

Ieder jaar vallen er doden en gewonden door koolmonoxide. Als cv-installateur heb je daarom een behoorlijke verantwoordelijkheid. Om die reden is er nu de wettelijke regeling CO-certificering (Gasketelwet) per 1 oktober 2020 aangenomen.

 

 

Alle vragen op een rij...

1 april is een feit en levert de nodige vragen op in de branche rondom de CO-certificering. Om je snel op weg te helpen, hebben we de meest gestelde vragen met antwoord op een rij gezet. Kijk daar even als er zaken nog onduidelijk zijn: Naar de veelgestelde vragen over de certificeringsregeling.

 

 

-

Alles wat een cv-installateur moet weten over de nieuwe Gasketelwet

Het is dus straks verboden om werkzaamheden zonder CO-certificering uit te voeren. Op uiterlijk 1 april 2023 dien je als installatie- en/of servicebedrijf te beschikken over de juiste bedrijfscertificatie (CO-certificering). Dit heeft betrekking op alle installatie- en servicemonteurs van gasverbrandingstoestellen in Nederland. Zij dienen vanaf die datum te beschikken over een Bewijs van Vakmanschap CO. Alleen gecertificeerde bedrijven en monteurs met aantoonbaar vakmanschap kunnen dan nog werkzaamheden uitvoeren aan gasverbrandingstoestellen. Om dit als bedrijf tijdig op orde te hebben is het essentieel nu de nodige aandacht te besteden aan je aanpak en certificeringstraject. 

Gratis pakket CO-certificering

De Gasketelwet is vanaf 1 april 2023 van kracht. Wil je gasverbrandingsinstallaties kunnen onderhouden en installeren, dan is een CO-certificering vereist. Daar willen we je als Techniek Nederland graag een handje bij helpen. Daarom hebben we het Pakket CO-certificering samengesteld. Met dit pakket kan je op een overzichtelijke manier en stapsgewijs aan de slag met je certificeringstraject. Het pakket bevat nu ook de herziene versie van de twee Model Kwaliteitshandboeken CO-certificering; zowel de InstallQ BRL 6000-25 editie, als de Kiwa BRL K25000 editie.

Deze twee edities zijn gebaseerd op de concept certificeringsregelingen BRL 6000-25 en BRL K25000. Beide edities zijn aangeboden aan de Raad van Accreditatie en zullen door de Minister naar verwachting begin 2022 worden bekrachtigd. Mochten er nog wijzigingen volgen, dan worden de Model Kwaliteitshandboeken CO-certificering aangepast. Techniek Nederland zal hierover communiceren. Naast de twee kwaliteitshandboeken bevat het pakket ook aanvullende hulpmiddelen en ondersteunende documenten om het CO-certificeringstraject zo gemakkelijk en duidelijk mogelijk te maken. Download het pakket en kickstart vandaag nog je CO-certificeringstraject.


» Download het Pakket CO-certificering...

 


Inhoud pakket CO-certificering
» Model Kwaliteitshandboek CO-certificering InstallQ BRL 6000-25 editie
»
Model Kwaliteitshandboek CO-certificering KIWA BRL K25000 editie
» Invulinstructie kwaliteitshandboek CO-certificering
» De 10-puntenkaart
» Rapport in bedrijf stellen gasinstallaties
» Oplevering- en beproevingsrapport gasinstallaties
» Aanwijsformulier 
» Beslisboom CO-certificering
» Voorbeeldbrief 'Voorlichting klanten'

 

Kies je brl: Model Kwaliteitshandboek CO-certifice

Twee kwaliteitshandboeken

De BRL's zijn nog niet definitief vastgesteld. De schemabeheerders InstallQ en Kiwa waren genoodzaakt wijzigingen in de eerdere versies van de BRL's aan te brengen. Dit heeft als gevolg dat voor zowel de BRL van InstallQ als die van Kiwa een eigen Model Kwaliteitshandboek CO-certificering is ontwikkeld. Ter vergemakkelijking van het certificeringstraject. Voor jou betekent het, afhankelijk van de situatie van je bedrijf, dat je voor één van de twee kwaliteitshandboeken kiest als basis van je certificeringstraject.

 

Wat zit er nog meer in het Pakket CO-certificering?

Naast de twee Model Kwaliteitshandboeken CO-certificering bevat het pakket ook ondersteunend materiaal in de vorm van een invulinstructie (behorende bij de kwaliteitshandboeken), de 10-puntenkaart, een animatie met de 5 belangrijkste stappen van je CO-certificeringstraject kort toelicht, aanvullende rapporten+formulieren en de Beslisboom CO-certificering. De CO-beslisboom helpt je een passende BRL keuze te maken. Handige hulpmiddelen van ons waarmee je vandaag al je CO-certificering een goede kickstart geeft.

 

» Download vandaag nog je Pakket CO-certificering...

Pakket CO-certificering;  wat zit er nog meer in h