Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Lid worden?

header-lid-worden-van-techniek-nederland

Lid van Techniek Nederland wordt u niet zonder reden: samen maken we de sector sterker. Dankzij uw lidmaatschap behalen we jaar op jaar mooie resultaten, voor u als ondernemer en voor de techniek als sector. Als lid van Techniek Nederland versterkt u uw marktpositie.

Direct lid worden? Vul het aanvraagformulier in

De toelatingscriteria zijn samen met een brede vertegenwoordiging van leden opgesteld en bestaan uit eisen voor vaktechnische kwaliteit (vakmanschap) én de kwaliteit van de bedrijfsvoering. Een lid van Techniek Nederland moet aan beide eisen voldoen en wordt ook hierop gecontroleerd.

Kwaliteit Vakmanschap

Categorie 1: Indien u installatiewerkzaamheden uitvoert of advies hierover uitbrengt, vragen wij om bewijs van uw vakmanschap in de vorm van een van deze door het Bestuur goedgekeurde *kwaliteitsregelingen ⇒ Doe de check

Categorie 2: Indien u zich beperkt tot het adviseren, ontwerpen en berekenen van installaties, vragen wij om bewijs van een opleidings- of ervaringsdocument van minimaal niveau 4, genoemd in het overzicht vakbekwaamheidseisen van de door het Bestuur goedgekeurde *kwaliteitsregelingen ⇒ Doe de check

Categorie 3: Indien u reparaties aan elektronische apparatuur verricht, vragen wij om bewijs van uw vakmanschap in de vorm van de *kwaliteitsregeling ‘Erkend Elektrotechnisch Reparatiebedrijf’

Categorie 4: Indien u refurbished apparatuur verkoopt, vragen wij om bewijs van uw vakmanschap in de vorm van de *kwaliteitsregeling ‘Quality Certified Refurbished’.

*Indien de directeur/eigenaar niet de houder is van de kwaliteitsregeling, ontvangen wij ook graag de bijbehorende arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd of een door de directeur en TB-er ondertekende werkgeversverklaring.

Kwaliteit bedrijfsvoering

Indien uw bedrijf in categorie 1 of 2 valt, dan geldt voor uw bedrijf de Verklaring kwaliteit bedrijfsvoering Lidmaatschap Installatie.
Indien uw bedrijf in categorie 3 of 4 valt, dan geldt voor uw bedrijf de Gedragscode consument koop en garantie voor de elektrotechnische detailhandel.