Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

quaternary

Sticker Gecontroleerd 2023

sticker-gecontroleer-2023-1600x900

Met de ‘Sticker Gecontroleerd’ bewijs je als installatie- of onderhoudsbedrijf dat er vakwerk is geleverd door gecertificeerde vakmensen. En sinds de nieuwe Gasketelwet is dat geen overbodige luxe in de installatietechniek, want veiligheid en de kwaliteit van de werkzaamheden worden nu op deze manier duidelijk gegarandeerd.

Vanaf 1 april 2023 is het verplicht om aan te tonen dat de ketel door een gecertificeerd bedrijf is gekeurd. Daarom bevat de 'Sticker Gecontroleerd' nu het 'CO vrij'  keurmerk van de overheid. Bestel tijdig je gepersonaliseerde versie van deze sticker via www.tnl.nu/publicatieplatform23. Houd daarbij het certificaatnummer dat je van je certificerende instelling hebt ontvangen bij de hand. Zonder dit nummer is het niet mogelijk om de ‘Sticker Gecontroleerd 2023’ te bestellen. Om op het Publicatieplatform in te loggen gebruik je dezelfde inloggegevens als op www.technieknederland.nl. Het is dus niet meer mogelijk om ongepersonaliseerde stickers te bestellen.

 

Nog geen CO-certificering begin 2023?

Door het uitstel van de Gasketelwet naar 1 april 2023 kan het zijn dat je je CO-certificering pas begin 2023 zult realiseren. In dat geval kan je de tijdelijke ‘Sticker Gecontroleerd 2023’ bestellen en gebruiken. Met de tijdelijke sticker kan je tot 1 april de controle op gasverbrandingsinstallaties wel blijven uitvoeren. Deze sticker bevat niet het CO-keurmerk van de overheid en kent een uitgiftedatum tot 1-4-2023. Dit betekent dat de sticker na die datum niet meer geplakt mag worden op gekeurde gasverbrandingsinstallaties. Stickers die eerder dat jaar geplakt zijn blijven natuurlijk wel het gehele jaar geldig. Deze sticker was tot en met 8 maart 2023 en is nu niet meer beschikbaar.

 

Kickstart z.s.m. je certificeringstraject

Ben je helemaal nog niet gestart met je CO-certificering? Download dan gratis het Pakket CO-certificering. Hiermee heb je de nodige hulpmiddelen en kwaliteitshandboeken beschikbaar om je CO-certificering goed van start te laten gaan.

 

De ‘Sticker Gecontroleerd’ in de praktijk

De ‘Sticker Gecontroleerd’ laat zien dat een cv-, ventilatie- of koelinstallatie goed onderhoud heeft gekregen. Maar geeft ook aan wanneer een nieuwe afspraak voor onderhoud met de installateur gepland moet worden. Uitgangspunt is dat de onderhoudsmonteur voldoende vakbekwaam is, dat hij de beschikking heeft over de juiste (meet-)gereedschappen en dat het onderhoud wordt gerapporteerd. Dit geldt onder andere voor de meetwaarden en geconstateerde (veiligheids)gebreken.-

 

De Gasketelwet in 2023 en verder…

In de wettelijke certificeringsregeling voor bedrijven is vastgelegd dat deze verplichte certificeringsregeling is ingegaan en dat per 1 april 2023 alleen nog vakbekwame installatiemonteurs werkzaamheden aan (gas)verbrandingsinstallaties mogen uitvoeren. De wettelijke CO-certificering heeft invloed op alle installatiebedrijven die werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties uitvoeren.-

» Bestel vandaag nog jouw gepersonaliseerde versie 'Sticker Gecontroleerd 2023'