Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

quaternary

Sticker Gecontroleerd

Sticker-gecontroleerd-2022

De sticker Gecontroleerd laat zien dat er vakwerk is geleverd en dat de kwaliteit van de werkzaamheden is gegarandeerd. De installatie is door een vakman geïnstalleerd of onderhouden.

Als de Sticker Gecontroleerd op een toestel is aangebracht, dan is deze geïnstalleerd en onderhouden volgens de tien controlepunten van Techniek Nederland. Het gaat hierbij niet alleen om de werking van het toestel zelf. Een vakbekwame installateur heeft de totale veiligheid van het toestel in de woning controleert en zich niet beperkt tot 'het schoonmaken van het toestel'.

Onderhoudsbeurt en extra controlepunten

Met een uitgebreidere onderhoudsbeurt en extra controlepunten van de gehele installatie kan een hoger veiligheidsniveau worden bereikt.

Om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen benadrukt Techniek Nederland dat voor gedegen aanleg en onderhoud van gastoestellen in woningen onderhouds- en controleaspecten moeten worden gevolgd. Deze tien punten zijn tevens een handige checklist voor de installateur.

Onderhoudsmonteur is vakbewaam

Uitgangspunt is dat de onderhoudsmonteur voldoende vakbekwaam is, dat hij de beschikking heeft over de juiste (meet-)gereedschappen en dat het onderhoud wordt gerapporteerd. Dit geldt onder andere voor de meetwaarden en geconstateerde (veiligheids)gebreken.

Herinnering voor de volgende afspraak

De Sticker Gecontroleerd laat zien dat een cv-, ventilatie- of koelinstallatie goed onderhoud heeft gekregen. Maar hij geeft ook aan wanneer een nieuwe afspraak voor onderhoud met de installateur gepland moet worden.

Heeft u een sticker op uw toestel zonder adresgegevens van uw installateur?

Met onze handige ledenzoeker vind u snel een erkende installateur bij u in de buurt.


Onze leden kunnen de ongepersonaliseerde sticker Gecontroleerd 2022 bestellen in de webshop. Gepersonaliseerde stickers bestellen kan via het Publicatie Platform. Gebruik hiervoor hetzelfde wachtwoord waarmee u inlogt op de site van Techniek Nederland.

quaternary

In deze video geeft Techniek Nederland tien aanbevelingen aan cv-monteurs voor het goed en veilig onderhouden van cv-installaties.