Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

quaternary

Normen, wet- en regelgeving voor ComfortInstallateur

Bij het aanpassen van woningen krijgt een ComfortInstallateur te maken met verschillende technieken en de daarbij behorende normen en wet- en regelgeving. Het gaat dan om een totaalbeeld van de hele woning waarbij eerst de huidige situatie in kaart wordt gebracht en de gewenste aanpassingen geïnventariseerd aan de hand van de Woningcheck woningaanpassingen.

Denk aan:

Daarnaast zijn goede afspraken  met leveranciers en de klant nodig, zoals vastgelegd zijn in de Algemene voorwaarden die onze leden gebruiken.

Nieuw in de NEN 1010

NEN 1010 bestaat nu voor meer dan 90% uit mondiale laagspanningseisen, plus een aantal specifiek Nederlandse aanvullingen. Dat leidt tot vele kleine veranderingen en ingrijpende aanpassingen voor de elektrotechnische sector in ons land.

Systeemlabelcalculator bedrijfsversie basis

Sinds vorig jaar september zijn installateurs verplicht om een systeemlabel te vermelden bij elke aanbieding, offerte en levering van een combinatie van cv-ketel, geiser, warmtepomp of zonneboiler. Het label toont aan hoe energiezuinig de totale installatie is.

Overzichten van voorschriften, handleidingen en rapporten over technische voorschriften en regelgeving: