Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Zonne-energie-installaties

zonneenergieinstallaties

Voor vakmanschap, installatie, onderhoud en advies op maat over pv-panelen moet je bij een installateur van Techniek Nederland zijn. Dan weten we dat het veilig en kwalitatief goed gebeurt. Dit vertellen we dagelijks aan klanten van onze installateurs. Met onze producten
en diensten helpen wij u.

Voeg dit onderwerp toe aan mijn interesses
showMetaLink
ELT Zonne-energie installaties
Techniek en Markt

De Vakcommissie Zonne-energie van Techniek Nederland stelt zich ten doel kennis en deskundigheid op het gebied van zonne-energie techniek, wet- en regelgeving en innovatie ter beschikking te stellen en zonnepaneleninstallateurs te faciliteren in ondernemerschap en versteviging marktpositie. Dit gebeurt door middel van deskundige belangenbehartiging en individuele ondersteuning met als doel kwaliteit, vakmanschap en veilig werken te bevorderen van zonnepaneleninstallateurs. 

.

secondary
Helene Minderman 01 240x240

Heb je een vraag?

Neem contact op met

Hélène Minderman

Branchemanager

088 543 26 34 | E-MAIL

Veilig aan de slag met zonne-energie

bullets

Met deze instrumenten wordt het veilig installeren van zonnepanelen geborgd.

Uitgelichte webshopartikelen

TOON ALLES

Uitgelichte opleidingen

TOON ALLES

Uitgelichte producten

TOON ALLES

Extra informatie

0% BTW voor levering en installatie zonnepanelen

Per 1 januari 2023 is het btw-tarief van 21% op de levering en installatie van zonnepanelen op woningen verdwenen. Lees de veelgestelde vragen en antwoorden hierover.

Lees meer

Subsidies en stimuleringsregelingen

Nederland kent diverse subsidies en andere (stimulerings)regelingen die de uitrol van zonne-energie versnellen. Op deze pagina geven we een overzicht van de belangrijkste regelingen.

Lees meer

Kwaliteit en veiligheid

Binnen de zonne-energiesector werken we samen met Holland Solar continue aan het verder verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van zonnestroominstallaties. Bekijk het overzicht van hoe de zonnestroomsector kwalitatief goede en veilige zonnestroomsystemen installeert.

Download

Preventiebrochure PV-installaties - technische informatie voor verzekeringsprofessionals

Deze brochure van het Verbond van Verzekeraars beschrijft de belangrijkste veiligheidsrisico’s en technische aspecten rondom het installeren en onderhouden van PV-installaties. De brochure is geschreven voor verzekeraars, door verzekeraars. 

Download

Wat houdt de SCIOS Scope 8 EBI in?

SCIOS heeft de Scope 8 uitgebreid met een Eerste Bijzondere Inspectie (Scope 8 EBI). Deze wijziging is opgenomen in TD12. Lees wat dit betekent.

Lees meer

Certificering en erkenningen zonne-energie

Alle installatiewerk aan zonne-energiesystemen wordt uitgevoerd door gecertificeerde of erkende installateurs die over de benodigde expertise beschikken. Zodat de klant weet dat het aangeschafte zonne-energiesysteem voldoet aan alle normen, betrouwbaar en veilig is en het systeem het maximale rendement haalt.

Lees meer
quaternary

Circulaires

Alle circulaires
quaternary

a

In de "gedragscode voor zonnestroom-installaties op grote daken" staan duidelijke richtlijnen voor projecten op daken met méér dan 140 pv-panelen. 

quaternary

a

Bekijk het filmpje van SolarWorks over het werken in de zonne-energie sector.