Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

senary

Opleidingen zonne-energie installaties

Zonnepanelen zijn met recht een ‘Hot Item’ te noemen. Nu de techniek betaalbaar is geworden en panelen in ruimte mate beschikbaar zijn, groeit de interesse in zonne-energie in een snel tempo. Waar weinig bij stil wordt gestaan  is het feit dat het beste rendement alleen haalbaar is wanneer de zonnestroominstallatie optimaal wordt gecalculeerd en afgestemd op de situatie, omgeving en constructie.

Ook wordt ook  weinig aandacht  besteed aan het aanbrengen van zonnestroomsystemen. Men lijkt er vaak te weinig bij stil te staan dat het dak in de eerste plaats een waterwerende en weersbestendige functie heeft. Verhalen over lekkages en blijvende schade door onzorgvuldige montage of bevestiging zijn geen uitzondering meer. Zo kan een systeem dat kostenbesparing op zou moeten leveren gemakkelijk uitlopen op een fikse kostenpost.

Naast de risico’s van brand en schade aan het gebouw, kan ook elektronische apparatuur ernstig beschadigd raken bij een inslag. En dan hebben we het nog niet over de risico’s voor uzelf en de medewerkers.

Onderstaand vindt u een aantal cursussen die bijdragen aan het leveren van kwaliteit en veiligheid voor het plaatsen van zonnestroomsystemen.

Erkenningsregeling Zonnestroomsystemen InstallQ

Met ingang van 1 januari 2021 is de nieuwe Erkenningsregeling Ontwerp, Installatie, Beheer en Onderhoud van Zonnestroomsystemen in de plaats is gekomen van twee oude regelingen: de regeling van Sterkin en van KvINL. Beide regelingen dateerden al van enige tijd geleden en waren, mede gezien de technische - en maatschappelijke ontwikkelingen, aan een update toe.

Deze vakspecifieke Erkenningsregeling beschrijft de specifieke eisen voor het verkrijgen van een Bedrijfserkenning voor het ontwerpen, installeren, beheren en onderhouden van fotovoltaïsche zonne-energiesystemen. Als bedrijven voldoen aan de eisen in deze erkenningsregeling, kunnen zij een erkenning aanvragen bij erkenningsinstantie InstallQ. In het kader van deze erkenningsregeling worden bedrijven periodiek door de erkenningsinstantie beoordeeld.

Verdere informatie over certificering en erkenning kunt u hier vinden.