Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Btw voor zonnepanelen op woningen

UV05873-zonnepanelen-woning-1600x900

Per 1 januari 2023 verdwijnt het btw-tarief van 21% op de levering en installatie van zonnepanelen op woningen. Op deze pagina vindt u een handig overzicht met de meest voorkomende vragen en antwoorden over deze wijziging.

Vragen onderverdeeld in 4 categorien 

We hebben voor u de vragen onderverdeeld in 4 categorieën. Hieronder is omschreven wat u per categorie terugvindt.

Reikwijdte

  • Het 0%-tarief geldt bij aanschaf van een PV-systeem op of bij een gebouw met woonfunctie (hierna te noemen: woongebouw), het woongebouw geschikt is voor montage en installatie van dit PV-systeem, en de energieopbrengsten worden gebruikt voor dit woongebouw.

Systeem

  • PV-systeem als dakbedekking bestaande uit zonnepanelen, omvormers, beveiligingen, bekabeling en aansluiting op bestaande groepenverdeler in de meterkast.

Werkzaamheden

  • Montage en installatie van het PV-systeem die noodzakelijk zijn voor het functioneel opleveren van de PV-installatie.

Facturering

  • Het moment van facturering bepaalt met welk btw-tarief u rekent. De hoofdregel is: wanneer u de factuur in 2022 verstuurt, dan rekent u met 21%. Verstuurt u in 2023 de factuur, dan geldt het 0%-tarief. Voor details zie www.belastingdienst.nl/btw

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact op met Hélène Minderman, h.minderman@technieknederland.nl.

Reikwijdte

Systeem

Werkzaamheden

Facturering