Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Digitalisering

DIGITALISERING
septenary
Onderwerpen Nieuws Agenda

Ook in de installatiesector en de consumentenelektronicabranche is digitalisering sterk in opkomst. De inhoud van het containerbegrip groeit in sneltreinvaart. Digitalisering werkt door in de eigen bedrijfssystemen, de manier waarop bedrijven samenwerken aan projecten en de oplossingen die ze bij klanten toepassen.

Zo is de branche aan zet bij het toepasbaar maken van innovatieve, technologische ontwikkelingen als smart buildings, smart homes, sensoren, het Internet of Things (IoT) en big data. Maar digitalisering speelt ook een rol in de versterkte behoefte aan ketensamenwerking, bijvoorbeeld door samen met partners en andere branches te werken middels een BIM. In de bedrijven zelf biedt digitalisering kansen voor efficiencyverbetering. Het ondersteunt de processen van calculatie en planning tot beheer en onderhoud. Dit alles maakt bedrijven en consumenten tegelijkertijd kwetsbaar. Zowel de eigen systemen als de systemen die u bij klanten uitvoert, behoeven goede beveiliging tegen cybercrime.

Techniek Nederland ondersteunt op al deze aandachtsgebieden. Met aanbod van softwarepakketten voor onder andere het beheer van artikelbestanden en het maken van calculaties. Door aanbevelingen en tips te geven op het gebied van cybersecurity. Door ondersteuning te bieden in ontwikkelingen als BIM en de digitalisering van woningen en bedrijven. We peilen regelmatig de behoeftes van onze leden, onderzoeken wat we voor de branche kunnen verbeteren en vertalen dit in concrete acties en middelen. We brengen die onder in de aandachtsgebieden BIM, Cybersecurity en Software.

Onderwerpen

BIM

Agenda Automatisering

BEKIJK VOLLEDIGE AGENDA