Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

BIM

bim

In het bouwproces werken veel partijen samen om tot het uiteindelijke resultaat te komen. De grote verschillen in verantwoordelijkheden van deze partijen en de vele gegevens in zo'n project verhogen de kans op faalkosten. BIM (Building Information Modeling of Bouw Informatie Modellering) is een werkproces waarbij alle informatie tijdens het bouwproces wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal gebouwmodel.

Voordelen van werken met BIM:

  • Minder faalkosten
  • Minder bouwplaats-uren
  • Minder uitrukken voor storingen
  • In één keer goed opleveren
  • Meer winst voor ketenpartners
  • Opdrachtgever en/of beheerder krijgen gegevens voor beheerfase
  • Imagoverbetering van het bedrijf
  • Aantrekkelijker als werkgever, vooral voor jongeren
Voeg dit onderwerp toe aan mijn interesses
showMetaLink
DIG BIM
Bedrijfsvoering

secondary
Bart-Molmans-240x240

Vragen? Neem contact op met

Bart Molmans, Programma Manager Digitalisering

088 543 26 71 | b.molmans@TechniekNederland.nl

Uitgelichte webshopartikelen

TOON ALLES

Uitgelichte opleidingen

TOON ALLES

Uitgelichte producten

TOON ALLES

Extra informatie

BIM Bibliotheek

In de BIM Bibliotheek is een selectie opgenomen van vele documenten, rapporten, etc. die zijn verschenen over BIM. Heeft u een document waarvan u vindt dat die kennis hier moet worden gedeeld? Stuur het aan Peter Zwakhals, dan wordt het in de bibliotheek opgenomen.

Lees meer

BIM Loket Bibliotheek

Om kennis over het gebruik van BIM breed toegankelijk te maken, biedt BIM Loket diverse kenniskaarten aan. Hierop vindt u snel en gemakkelijk de informatie die u nodig heeft om BIM te gebruiken in uw dagelijkse praktijk. Denk aan informatie over diverse niveaus van BIM, juridische aspecten en de open standaarden.

Lees meer

E&W Installatietechniek

In de dossiers van het vakblad E&W Installatietechniek vindt u tientallen artikelen over dit onderwerp. Voor iedereen in de installatietechniek is de nieuwsbrief van het vakblad gratis.

Lees meer

'Digitalisering bepalend voor de toekomst'

De branche staat voor grote opgaven, zoals het faciliteren van de energietransitie, circulariteit, veilig en gezond ouder worden. Daarvoor zijn nieuwe technologieën en informatietechnieken cruciaal. ‘Digitalisering komt in een versnelling’.

Lees meer

septenary

Circulaires

Alle circulaires
septenary

Met BIM communiceren en bouwen in één taal.

Commissie Ketensamenwerking/Informatisering/BIM

Voorzitter
Jan Al
Alliance-IM B.V