Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Ontwikkelgericht werken

Ontwikkelgericht-werken-1600x900

Van betekenis blijven op een arbeidsmarkt waarop de veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen is van groot belang voor de bedrijven in onze branche. Naast een inspirerende werkomgeving en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden is daarom een duidelijke visie op duurzame ontwikkeling nodig gecombineerd met ondersteunende activiteiten. Te denken valt aan het optimaliseren van de inzet en wendbaarheid van de bestaande medewerkers, onboarding (gaat verder dan een eenvoudige introductie tot de werkplek. Medewerkers verwerven de nodige kennis, vaardigheden en gedrag om ‘opgenomen’ te worden in de organisatie, begeleiding, permanente educatie, duurzame inzetbaarheid en leven lang ontwikkelen. Binnen deze lijn staat de initiërende en faciliterende rol van de werkgever/leidinggevende centraal.

Voeg dit onderwerp toe aan mijn interesses
showMetaLink
SIN Ontwikkelgericht werken

secondary
Annette-Opstal-Gasseling-240x240

Heb je een vraag?

Neem contact op met

Annette Opstal

Vakspecialist Wendbaar Werkgeverschap

088 5432 790 | E-MAIL

Uitgelichte webshopartikelen

Uitgelichte opleidingen

Uitgelichte producten

MEER PRODUCTEN

Praktijkvoorbeelden

De frisse wind van Michel van Beek 'We zouden in de branche best wat trotser mogen zijn'

Met Groenebeek Installatietechniek richtte Michel van Beek recent een nieuw installatiebedrijf op dat is gestoeld op een frisse visie. Rennen en vliegen hoeft er niet. Monteurs krijgen de tijd om kwalitatief werk te leveren en af en toe op adem te komen. Dat is beter voor hun gezondheid en beter voor de klant. En Van Beek is niet bang om daarvoor ietsjes meer te vragen.

Lees meer

Aandacht voor mantelzorgers hoort bij goed werkgeverschap

Eén op de vier Nederlanders heeft mantelzorgtaken. Uit onderzoek van Wij Techniek blijkt dat zestien procent van de psychosociale klachten bij medewerkers in onze branche, wordt veroorzaakt door mantelzorgtaken. Drie bedrijven met de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ vertellen hoe ze samen met mantelzorgers tot oplossingen komen.

Lees meer

Learning community 'In onze gesprekken wordt één plus één drie'

Marleen Berk, directeur HR bij Facilicom Solutions

De sessies van de learning community ervaar ik als leerzaam. In de gesprekken met professionals bij elkaar - zowel lijn als HR - wordt één plus één echt drie. De zaken die wij van elkaar oppakken, kunnen we in veel gevallen in ons eigen bedrijf gebruiken. Het zet je in elk geval aan het nadenken”, zegt Marleen Berk, directeur HR bij Facilicom Solutions. “Ik heb er ook altijd zin in, want er heerst een goede vibe en een enthousiaste toon bij alle deelnemers.

Lees meer

Learning Community 'Kennis die we hebben, kunnen we beter delen'

Joeri Vermaas, manager HRM bij Kuijpers

'De ontmoetingen binnen de learning community zorgen dat we meer vanuit ons gezamenlijk belang naar vraagstukken kijken. Ten eerste omdat we op die manier met een frisse blik kijken naar hoe we het in onze eigen organisatie doen. Tegelijk is het gewoon belangrijk om kennis met elkaar te delen; kennis die we in ons eigen bedrijf kunnen gebruiken om zaken te verbeteren' zegt Joeri Vermaas, manager HRM bij technisch dienstverlener Kuijpers. 'Dat delen is best lastig in een bedrijfstak waar veel mensen van oudsher de neiging hebben om de kaarten tegen de borst te houden.'

Lees meer

Lid aan het woord

Terry Troost, 'de Broedplaats Sociale Innovatie is een fantastisch initiatief'

“We denken vaak dat hoe we het nu doen - en misschien zelfs altijd hebben gedaan - goed genoeg is. Veel zaken lijken vanzelfsprekend, we stellen ze niet ter discussie. Maar soms is het goed om dat wel te doen. Om na te denken over een heel andere invulling van je organisatie, het beheer van je menselijk kapitaal. Zonder rekening te houden met conventies, cao-bepalingen en andere beperkingen. Dat is waar de Broedplaats Sociale Innovatie om draait. Een fantastisch initiatief als je het mij vraagt. 

Lees meer

primary

Mantelzorg bij GroeNoord: Anita Dalmolen en collega's lichten toe hoe de mogelijkheden voor mantelzorg worden benut in hun bedrijf.

primary

Mantelzorg bij De Groot Installatiegroep: Marcel de Groot en collega's lichten toe hoe De Groot Installatiegroep omgaat met mantelzorg.

Agenda

Op dit moment zijn er geen bijeenkomsten gepland

BEKIJK VOLLEDIGE AGENDA