Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Aandacht voor mantelzorgers hoort bij goed werkgeverschap

Mantelzorg-1600x900

Eén op de vier Nederlanders heeft mantelzorgtaken. Uit onderzoek van Wij Techniek blijkt dat zestien procent van de psychosociale klachten bij medewerkers in onze branche, wordt veroorzaakt door mantelzorgtaken. Drie bedrijven met de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ vertellen hoe ze samen met mantelzorgers tot oplossingen komen.

Angelique Nijhof,
directeur Nijhof Installatietechniek

'Het is in de stoere mannenwereld van de installatietechniek niet gebruikelijk om over privéproblematiek te praten. Je moet als werkgever meer moeite doen om de extra belasting door mantelzorg bespreekbaar te maken. Want alleen dan kunnen we hulp bieden. Ik merk dat de mogelijkheid om minder uren te werken of kort zorgverlof op te nemen, mantelzorgers helpt om de zorg thuis beter te organiseren. Daardoor is er minder stress. Wij maken dankbaar gebruik van expertisebureau Jong en Veer. Ze bieden werkgevers praktische tips, trainingen en coaches, wijzen de weg in de wereld van regelingen en instanties die hulp bieden en inspireren je om het onderwerp op de agenda te houden.'

Nienke Koetsier-Rensen,
medewerker P&O bij Hollander Techniek

'Wij zijn een sociaal familiebedrijf en stellen de mens centraal. We willen dat mensen goed in hun vel zitten, daarom geven we ook veel aandacht aan hun privésituatie. Onder onze 550 medewerkers, zitten veel mantelzorgers. Als je dat niet bespreekbaar maakt, ligt overbelasting en uitval op de loer. Wij kaarten het onder meer aan bij de introductie van nieuwe medewerkers en in de gesprekscyclus. Samen zoeken we naar oplossingen als mensen in de knoop komen met hun zorgtaken. Waar mogelijk kunnen kantoormensen thuis werken en monteurs op flexibele tijden werken. Op de Dag van de Mantelzorg besteden we er extra aandacht aan en krijgt elke bij ons bekende mantelzorger een presentje als blijk van waardering.'

Irma Timmer-De Groot,
directeur HRM bij De Groot Installatietechniek

'Uit een recente enquête bleek dat minstens 38 van onze medewerkers ook mantelzorger zijn. Het combineren van werk en mantelzorg kan best zwaar zijn. Wij tonen daar als werkgever begrip voor en gaan in gesprek over oplossingen. Zoals het bieden van flexibele werktijden of verwijzingen naar organisaties die praktische en financiële hulp bieden. Het onderwerp krijgt ook intern aandacht; zo hebben we voor leidinggevenden een training georganiseerd om hier goed mee om te gaan en we nemen het onderwerp mee in nieuwsbrieven en de jaargesprekken. De erkenning is voor ons geen pronkstuk, we vinden het heel normaal dat je begaan bent met je mensen.'


Ook actief aan de slag met mantelzorg? Doe dan mee aan het project Mantelzorg.