Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Over sociale innovatie: Terry Troost, HR-directeur bij SPIE Nederland

“We denken vaak dat hoe we het nu doen - en misschien zelfs altijd hebben gedaan - goed genoeg is. Veel zaken lijken vanzelfsprekend, we stellen ze niet ter discussie. Maar soms is het goed om dat wel te doen. Om na te denken over een heel andere invulling van je organisatie, het beheer van je menselijk kapitaal. Zonder rekening te houden met conventies, cao-bepalingen en andere beperkingen. Dat is waar de Broedplaats Sociale Innovatie om draait. Een fantastisch initiatief als je het mij vraagt.

In pilots bij diverse bedrijven, kijken we met een frisse blik naar de organisatie, naar leiderschap, rollen en taken, naar het gezamenlijk organiseren van opleidingen, naar de competenties die nodig zijn om technologische én sociale innovaties in de organisatie te laten landen. We zetten als het ware startups op die naast het bestaande bedrijf de dingen heel anders kunnen aanpakken. De ervaringen en resultaten die daaruit naar voren komen, gaan we uitrollen in het eigen bedrijf, maar ook uitwerken in best practices voor de vereniging. Zo zal het leiden tot kruisbestuiving, en dat is hard nodig. Want door sociale innovaties te omarmen, zijn we beter voorbereid op de ontwikkelingen die op ons af komen. En op de verwachtingen van de Nieuwe Medewerker. Die wil zelf zijn eigen rooster kunnen beheren, meer eigen verantwoordelijkheid, ontwikkelingskansen die passen bij zijn wensen.”