Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Kwaliteit

installateur bekijkt BIM tekening
primary
Onderwerpen Nieuws Agenda

Bent u lid van Techniek Nederland? Dan staat u garant voor kwaliteit. Dat is waar we naartoe willen. Naar een sterk kwaliteitsmerk, waarmee leden zich onderscheiden in de markt. Daarom gelden er sinds 2019 kwaliteitscriteria voor het lidmaatschap van de vereniging. Nieuwe én bestaande leden moeten aantonen dat hun vakmanschap en bedrijfsvoering aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Tegelijkertijd maken we ons sterk voor private kwaliteitsregelingen voor specifieke werkzaamheden. Daarmee maken we kwaliteit eenduidig aantoonbaar.

Dat doen we om leden een voorsprong te geven in de markt en om afnemers meer zekerheid te geven. Maar ook omdat verzekeraars steeds vaker naar kwaliteitsborging vragen nu installaties omvangrijker en complexer worden en nieuwe technieken hun intrede doen. En, niet te vergeten, omdat de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee brengt. Het wordt dus steeds belangrijker om kwaliteit in vaatjes te gieten.

Kwaliteitscriteria, erkenningen en certificeringen; allemaal vragen ze extra inspanningen en investeringen van de leden. We zijn ons ervan bewust dat niet iedereen daar op zit te wachten. Maar we zijn er van overtuigd dat het belang en de opbrengsten uiteindelijk zwaarder wegen dan de lasten. Samen laten we zien dat de markt van ons op aan kan. U haalt er betere klanten en grotere werken mee binnen. Bovendien beschermt u zichzelf tegen fouten die u duur kunnen komen te staan.

Natuurlijk doen we er alles aan om het aantal regelingen per vakgebied zo beperkt mogelijk te houden, om er een werkbare invulling en de kosten te beperken. We ontwikkelen gratis tools, checklists en werkmethodieken die de uitvoering van de regelingen vereenvoudigen. En we houden de kosten zo laag mogelijk door prijsconcurrentie te stimuleren tussen zo veel mogelijk certificerende instellingen.

Onderwerpen


pages[ 1]