Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Toelatingscriteria lidmaatschap

Samen op weg naar een sterk kwaliteitsmerk!

Sinds 1 januari 2019 gelden nieuwe toelatingscriteria voor alle leden van Techniek Nederland. Daarmee zetten we als vereniging een grote stap op weg naar het kwaliteitsmerk dat we willen zijn. Dit ook met het oog op veranderende wetgeving. Bovendien voeren we campagne om Techniek Nederland als kwaliteitsmerk in de markt te zetten. Zo kunt u zich nog beter onderscheiden en als lid van Techniek Nederland de betere klanten en het betere werk binnenhalen.

Toelatingscriteria samen opgesteld

De toelatingscriteria zijn samen met een brede vertegenwoordiging van leden opgesteld. Zo is bijvoorbeeld binnen de vakcommissies zorgvuldig gekeken naar welke criteria per vakgebied de juiste zijn. De nieuwe criteria gelden voor bestaande leden en nieuwe leden en bestaan uit eisen voor vaktechnische kwaliteit (vakmanschap) én eisen voor de kwaliteit van de bedrijfsvoering. Een lid van Techniek Nederland moet aan beide eisen voldoen en wordt ook hierop gecontroleerd.

Hieronder vindt u alle informatie over de nieuwe criteria. Heeft u een vraag of wilt u aanvullende informatie? Uw contactpersoon in de regio staat klaar voor advies en ondersteuning.

We gaan werken met twee soorten eisen; eisen voor vaktechnische kwaliteit (vakmanschap) én eisen voor de kwaliteit van de bedrijfsvoering. Een lid van Techniek Nederland moet aan beide eisen voldoen.

Toelatingscriterium kwaliteit vakmanschap

Categorie 1: Indien u installatiewerkzaamheden uitvoert of advies hierover uitbrengt, vragen wij om bewijs van uw vakmanschap in de vorm van een van deze door het Bestuur goedgekeurde kwaliteitsregelingen ⇒ Doe de check

Categorie 2: Indien u zich beperkt tot het adviseren, ontwerpen en berekenen van installaties, vragen wij om bewijs van een opleidings- of ervaringsdocument van minimaal niveau 4, genoemd in het overzicht vakbekwaamheidseisen van de door het Bestuur goedgekeurde kwaliteitsregelingen ⇒ Doe de check 

Categorie 3: Indien u reparaties aan elektronische apparatuur verricht, vragen wij om bewijs van uw vakmanschap in de vorm van de kwaliteitsregeling ‘Erkend Elektrotechnisch Reparatiebedrijf’

Categorie 4: Indien u refurbished apparatuur verkoopt, vragen wij om bewijs van uw vakmanschap in de vorm van de kwaliteitsregeling ‘Quality Certified Refurbished’.

NB1: Indien de eigenaar van het bedrijf niet de houder is van de kwaliteitsregeling, ontvangen wij bij inschrijving ook graag de bijbehorende arbeidsovereenkomst.

NB2: Voor bestaande leden die alleen werkzaam zijn binnen het specialisme gastechniek is de datum waarvoor men een kwaliteitsregeling moet hebben opgerekt naar 31 december 2021. Dit in verband met de aanstaande introductie van de wettelijke certificeringsregeling gastechnische installaties die als vanaf dan als eis voor hun kwaliteit vakmanschap geldt.

Toelatingscriterium kwaliteit bedrijfsvoering

Met onze online Ledenvoordeelcalculator ontdekt u snel dat u in veel gevallen uw contributie simpelweg terug verdient met alleen al deze financiële voordelen. Bekijk een overzicht van ons complete ledenvoordeelprogramma of de 7 beloften van het lidmaatschap.

Direct lid worden? Vul het aanvraagformulier in