Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Klimaat- en duurzame techniek

klimaat-en duurzametechniek

Vakkundige bedrijven met een specialisatie in klimaat- en duurzame techniek leveren een belangrijke bijdrage aan de comfortbeleving en een gezond binnenklimaat.

Onze belangenbehartiging richt zich op:

Voeg dit onderwerp toe aan mijn interesses
showMetaLink
KLI Klimaat- en duurzame techniek
Techniek en Markt

secondary
Maurice 03 240x240

Ben je lid en heb je een vraag?

Neem contact op met

Maurice Roovers

Vakspecialist
Klimaattechniek
088 543 27 90 | E-MAIL

F-gassen certificering in de praktijk

bullets

Met dit gratis pakket kunt u direct op een overzichtelijke manier en stapsgewijs aan de slag met het certificeringstraject.
Download het pakket met model kwaliteitshandboek F-gassen en alle bijlagen.

Pakket Warmtepomp Strategie

bullets

Met dit gratis pakket kom je als ondernemend installatiebedrijf in vijf duidelijke stappen tot een aanpak om de commerciële warmtepompkansen te vertalen naar betere bedrijfsvoering.

Uitgelichte webshopartikelen

TOON ALLES

Uitgelichte opleidingen

TOON ALLES

Uitgelichte producten

TOON ALLES

Extra informatie

Geluidseisen warmtepompen en airco’s

Sinds 1 april 2021 gelden er geluidseisen voor buitenunits van warmtepompen en airco’s bij percelen met een woonfunctie. Als installateur moet u vooraf controleren of het maximaal geluid van de geselecteerde buitenunit minder is dan wettelijke gestelde eisen. Voor deze berekening kunt u gebruik maken van een rekentool. Er is ook een gratis e-learning module beschikbaar waarbij u stapsgewijs wordt geholpen bij het invullen van de rekentool.

Lees meer

Initiatieven voor duurzaamheid

Energiebesparing en verduurzaming van woningen biedt kansen voor de installateur. Op landelijk en provinciaal niveau bestaan initiatieven waar de installateur handig op kan inhaken.

Lees meer

Wat houdt de SCIOS Scope 8 EBI in?

SCIOS heeft de Scope 8 uitgebreid met een Eerste Bijzondere Inspectie (Scope 8 EBI). Deze wijziging is opgenomen in TD12. Lees wat dit betekent.

Lees meer

E&W Installatietechniek

In de dossiers van het vakblad E&W Installatietechniek vindt u tientallen artikelen over dit onderwerp. Voor iedereen in de installatietechniek is de nieuwsbrief van het vakblad gratis.

Lees meer

RVS in binnenzwembaden

Alles over het onderzoek naar roestvaststaal en de gevaren ervan. U vindt hier informatie over het gebruik van roestvaststaal en de verschillende alternatieven.

Lees meer

Bouwbesluit 2012

Techniek Nederland heeft voor u alle relevante informatie over het bouwbesluit op een rij gezet.

Lees meer
quaternary

Circulaires

Alle circulaires

Vakcommissie Klimaat en Duurzame techniek

De Vakcommissie Klimaat- en Duurzame techniek (VKD) bestaat uit een groep actieve leden die de belangen behartigt voor het gehele vakgebied van klimaattechniek en duurzame energie.

Voorzitter
Martin Hoekstra
ST/Warmte

quaternary

Duurzaamheidsdag 2021: vooraanstaande partners en leden van Techniek Nederland vertellen over ontwikkelingen en initiatieven in de wereld van duurzaamheid van installerend Nederland.

quaternary

In deze video geeft Techniek Nederland tien aanbevelingen aan cv-monteurs voor het goed en veilig onderhouden van cv-installaties.

Agenda

Gesprekstechnieken voor de warmtepomp adviseur

Techniek Nederland (ruimte 03 Pascal)
WOERDEN

Gesprekstechnieken voor de warmtepomp adviseur

Techniek Nederland (ruimte 07 Ohm)
WOERDEN

Gesprekstechnieken voor de warmtepomp adviseur

Techniek Nederland (ruimte 04 Joule)
WOERDEN

BEKIJK VOLLEDIGE AGENDA