Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Ventilatie

UV03572-1600x900

Ventilatie is via bouwregelgeving voorgeschreven. Van oudsher passen we ventilatie toe door middel van natuurlijke toe- en afvoer. Later kwam daar mechanische afvoer bij. Naarmate gebouwen – ten gevolge van lage EPc’s - energie-efficiënter en daarmee ook luchtdichter worden, nam de behoefte en toepassing van gebalanceerde ventilatie (met warmteterugwinning) toe. Het ontwerp en de installatie van deze systemen vergen specifieke kennis en kunde. Zo moet rekening worden gehouden met bijvoorbeeld lage stromingsweerstanden voor lage energiegebruiken en met de geluidseisen die het Bouwbesluit stelt aan ventilatiesystemen.

Ook is er naar aanleiding van de uitbraak van COVID19 begin 2020 verhoogde aandacht ontstaan voor goed ventileren, wat noodzakelijk is voor een gezond en prettig binnenklimaat. Ventilatie helpt om de overdracht van luchtweginfecties, zoals COVID-19, te beperken.

 

 

Voeg dit onderwerp toe aan mijn interesses
showMetaLink
KLI Ventilatie
Techniek en Markt

Techniek Nederland richt zich in dit vakgebied op:

  • Het borgen van kwaliteit bij onze leden; met relevante partijen in de installatiesector zijn kwaliteitseisen voor installaties opgesteld;
  • Het volgen van de ontwikkelingen in het vakgebied en het informeren van de leden;
  • Het stimuleren en faciliteren van kennisuitwisseling en collegiaal contact;
  • Betrokkenheid bij de totstandkoming van wet- en regelgeving, NEN-normalisatie, opleiding en scholing.
secondary
Fred Vos 240x240 ZW

Bent u lid en heeft u een vraag?

Neem contact op met

Fred Vos

Vakspecialist

088 543 27 90 | E-MAIL

Dossier ventilatie scholen

bullets

In dit dossier vindt u informatie over ventilatie op scholen

Uitgelichte webshopartikelen

TOON ALLES

Uitgelichte opleidingen

TOON ALLES

Uitgelichte producten

TOON ALLES

Extra informatie

Voorschriftenwijzer

In de voorschriftenwijzer vindt u de huidige wettelijke eisen die gelden voor veelvoorkomende installaties. Vanuit de techniek wordt bekeken aan welke wet- en regelgeving moet worden voldaan.

Lees meer

NEN-normen, voorschriften en ISSO-publicaties

Installaties, ofwel voorzieningen, moeten aan de Bouwregelgeving voldoen. Het Bouwbesluit wijst NEN normen aan die als bepalingsmethode dienen. De vakkennis voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van installaties is vastgelegd in ISSO handboeken en publicaties.

Lees meer

E&W Installatietechniek

In de dossiers van het vakblad E&W Installatietechniek vindt u tientallen artikelen over dit onderwerp. Voor iedereen in de installatietechniek is de nieuwsbrief van het vakblad gratis.

Lees meer

Vakcommissie Klimaat en Duurzame techniek

De Vakcommissie Klimaat- en Duurzame techniek (VKD) bestaat uit een groep actieve leden die de belangen behartigt voor het gehele vakgebied van klimaattechniek en duurzame energie.

Voorzitter
Martin Hoekstra
ST/Warmte

quaternary

Circulaires

Alle circulaires

Agenda

Op dit moment zijn er geen bijeenkomsten gepland

BEKIJK VOLLEDIGE AGENDA