Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Gasleidinginstallaties en gasverbrandingstoestellen

gasleidinginstallaties

Aardgas is belangrijk voor een stabiel energiesysteem. Voor een CO₂-arme toekomst bouwt Nederland de toepassing van gas af. Voor bestaande bouw gebeurt dit geleidelijk, met 2050 als eindpunt. Nieuwbouw zal sneller gasloos worden. In de ontwikkeling naar Bijna Energieneutrale gebouwen (BENG) zijn duurzame energietechnieken de norm. Wet- en regelgeving en normalisatie zijn essentieel om gas veilig en efficiënt te kunnen toepassen. De aandacht van Techniek Nederland richt zich voor dit vakgebied op:

  • Betrokkenheid bij de totstandkoming van wet- en regelgeving, NEN-normalisatie, opleiding en scholing;
  • Technische vraagbaak voor leden (bijv. over Bouwbesluit, gasvoorschriften, NEN-normen- en praktijkrichtlijnen);
  • Doorlopend overleg met overheden, fabrikanten, opleidings- en kennisinstituten;
  • Stimuleren en faciliteren van kennisuitwisseling en collegiaal contact;
  • Bevorderen van veilige toepassing van aardgas, bij leidingaanleg en onderhoud van gasverbrandingstoestellen.
Voeg dit onderwerp toe aan mijn interesses
showMetaLink
KLI Gasleidingsinstallaties
Techniek en Markt

secondary
Fred Vos 240x240 ZW

Bent u lid en heeft u een vraag?

Neem contact op met

Fred Vos

Vakspecialist

088 543 27 90 | E-MAIL

Uitgelichte webshopartikelen

TOON ALLES

Uitgelichte opleidingen

TOON ALLES

Uitgelichte producten

TOON ALLES

Extra informatie

Keramisch isolatiemateriaal in cv-ketels

Hier vindt u meer informatie over keramisch isolatiemateriaal en een overzicht van ketels en warmtewisselaars.

Lees meer

Bouwbesluit 2012

Het bouwbesluit is een verzameling bouwtechnische voorschriften waaraan alle bouwwerken, inclusief installaties, (woningen, kantoren, winkels, ziekenhuizen et cetera) in Nederland minimaal aan moeten voldoen. Techniek Nederland heeft voor u alle relevante informatie over het Bouwbesluit op een rij gezet.

Lees meer

Onderhoud cv-ketels (FGO+)

De FGO+ applicatie biedt met een gemakkelijke zoekfunctie informatie over cv-ketel onderhouds- en installatievoorschriften, checklists en technische kenmerken van de toestellen.

Lees meer

Voorschriftenwijzer

In de voorschriftenwijzer vindt u de huidige wettelijke eisen die gelden voor veelvoorkomende installaties. Vanuit de techniek wordt bekeken aan welke wet- en regelgeving moet worden voldaan.

Lees meer

E&W Installatietechniek

In de dossiers van het vakblad E&W Installatietechniek vindt u tientallen artikelen over dit onderwerp. Voor iedereen in de installatietechniek is de nieuwsbrief van het vakblad gratis.

Lees meer

quaternary

Circulaires

Alle circulaires

Vakcommissie Klimaat en Duurzame techniek

De Vakcommissie Klimaat- en Duurzame techniek (VKD) bestaat uit een groep actieve leden die de belangen behartigt voor het gehele vakgebied van klimaattechniek en duurzame energie.

Voorzitter
Martin Hoekstra
ST/Warmte

Agenda

Op dit moment zijn er geen bijeenkomsten gepland

BEKIJK VOLLEDIGE AGENDA