Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Platform Samen Digitaal

iStock-1336250799-laptop-digitaal

Het platform Samen Digitaal helpt om op een praktische manier aan de slag te gaan met digitalisering. Digitalisering biedt vele kansen voor efficiencyverbetering en een hogere kwaliteit.  

Boris: het digitaliseringsnetwerk voor installateurs 

In 2018 is een groep projectmatige en seriematige installateurs dit initiatief gestart om van elkaar te leren. Dat doen we door praktijkvoorbeelden te delen en elkaars expertise en ervaringen te gebruiken. Met als doel om niet steeds zelf het wiel te hoeven uitvinden en om elkaar te helpen om op eenzelfde manier te werken. De Boris-app is speciaal ontworpen om bedrijven te helpen hun tijd en middelen efficiënter te beheren. Boris biedt gebruikers volledig inzicht in uren, projecten, kwaliteit en bestellingen.

Hoe doen we dat? 

Er worden verschillende praktische zaken gedeeld zoals formulieren, checklists, de inrichting van het bouwdossier, softwarekoppelingen. Hierbij staan de installateurs centraal. Met enige regelmaat organiseren we bijeenkomsten en webinars om met elkaar van gedachten te wisselen en te zien hoe digitalisering voor dagelijkse vraagstukken een oplossing kan bieden. Houd onze agenda in de gaten!

Terugblik op eerdere bijeenkomsten .

 

12 maart 2024: Webinar Wkb, de eerste inzichten

Op 12 maart organiseerde Techniek Nederland een webinar over de eerste ervaringen en inzichten na het ingaan van de Wet kwaliteitsborging per 1 januari. Met tips vanuit Techniek Nederland en collega-installateurs over hun aanpak.  Plus de ervaringen van een onafhankelijke kwaliteitsborger en waar hij op let. Ruim 400 deelnemers melden zich hiervoor aan. 

Lees ons nieuwsbericht terugblik Webinar
Of kijk het volledige webinar terug op YouTube

11 december 2023: Webinar Wkb, digitaal klaar voor de start?

Op 11 december organiseerde Techniek Nederland het webinar over hoe je je digitaal kunt voorbereiden voor de Wet Kwaliteitsborging. Bijna 200 deelnemers kregen hier informatie over wat je als installateur moet weten. 

Lees ons nieuwsbericht terugblik Webinar
Of kijk het volledige webinar terug op YouTube

15 november 2023: Webinar Logistieke bewegingen terugdringen met digitalisering

Meer grip en controle krijgen op je bedrijfsprocessen van, naar en op de bouwplaats? Zeker zijn dat het juiste artikel op het juiste moment op de juiste plaats is en je het overzicht blijft houden? Op 15 november deelden ruim 35 deelnemers aan het webinar van het platform Samen Digitaal hun mening over dit onderwerp.

Lees ons nieuwsbericht terugblik Webinar Logistieke bewegingen terugdringen met digitalisering

5 september 2023: Webinar Meer rendement behalen in uitvoering van projecten met digitalisering 

Meer grip en controle over bedrijfsprocessen krijgen? Op bijvoorbeeld project- en urenadministratie, planning en bestellingen vanaf de bouwplaats? Tijdens het webinar hebben meer dan 50 deelnemers inzichten gekregen hoe je met slimme digitale mogelijkheden meer overzicht krijgt.

Lees ons nieuwsbericht terugblik webinar Rendement in de uitvoering van projecten met digitalisering 

1 december 2022: Bijeenkomst Minder papieren rompslomp 

Iedere installateur heeft zijn eigen versie van formulieren, terwijl aan de zelfde normen en richtlijnen moet worden voldaan. Ergens is een kloof ontstaan tussen vroeger de bundeltjes van 10 formulieren die besteld werden bij Techniek Nederland en het digitaal gaan met ERP, Excel en allerlei apps. Om te zorgen dat de rompslomp teruggebracht wordt en partijen komen tot digitale standaarden, hebben we de uitgangspunten daarvoor besproken:  

  • Standaardisering van formulieren en checklijsten met daarin de minimaal vereiste vragen, zodat de installateurs zelf de vrije hand hebben om de formulieren aan te vullen met eigen punten.  
  • Formulieren zo opzetten dat voor de monteur gemakkelijk in te vullen is, niet veel tijd vergt en redelijk op de bekende manier verloopt zoals op papier ook al gedaan werd.    
  • De ingevulde data op een gemakkelijke en liefst automatische manier delen met aannemers en eventuele andere partijen in de samenwerking.  

Presentatie bijeenkomst: Techniek Nederland - Samen Digitaliseren Kwaliteitsborging 01-12-2022 

3 november 2022: Bijeenkomst Kwaliteitsborging 

Als installateur moet je zelf de regie houden over het dossier en op een eenvoudige wijze data delen met aannemer bij oplevering of indien nodig tussentijds. Installateurs die BRL6000 gecertificeerd voldoen nagenoeg volledig al aan de vastlegging die nodig is voor de WKb. Kortom voor hen wordt het niet persé heel anders of meer werk. De digitaliseringsslag moet echter nog wel door veel installateurs gemaakt worden en biedt bovendien gemak doordat dan ook direct foto’s als bewijslast in het dossier terecht komen bij het vastleggen en de rapportages.   

Presentatie bijeenkomst: Techniek Nederland - Samen Digitaliseren Kwaliteitsborging 03-11-2022 

12 oktober 2022: Bijeenkomst Verbeteren bestelproces 

Het afroepen van materialen tijdens de uitvoering kan behoorlijk bewerkelijk zijn. Bestellingen worden op verschillende manieren via verschillende communicatiemiddelen doorgegeven en afgehandeld. Hierdoor kan het foute artikel op het foute moment op de foute plek geleverd worden. Dat levert gedoe op. Door het bestelproces te vereenvoudigen, digitaliseren en te koppelen met kantoor wordt structureel verbetering behaald. Het begint bij de monteur die artikelen op basis van een afbeelding kan zoeken in plaats van fabrikant-omschrijvingen en artikelcodes. Er worden bovendien ‘eigen namen’ gebruikt waardoor sneller het juiste artikel wordt geselecteerd. Favorieten zijn bijvoorbeeld knie, sok, bocht, maar ook botervloot werd geïntroduceerd (stekker opbouwdoos). Door te koppelen met 2BA worden plaatjes, zoekcodes en omschrijvingen opgehaald. Door te koppelen met het ERP is er een connectie met kantoor en kan de verwerking en afhandeling gestroomlijnd plaatsvinden.   

Presentatie bijeenkomst: Techniek Nederland - Samen Digitaliseren Bestelproces 12-10-2022