Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Calculeren en indexeren

rekenmachine

Goede offertes op basis van realistische calculaties zorgen voor winstgevende projecten tegen concurrerende prijzen. Techniek Nederland heeft een calculatiemethode op basis van calculatietijdnormen. Jaarlijks actualiseren wij de tijdnormen onder leiding van een werkgroep met installateurs. Een kwaliteitstoets voor en door de installateurs zelf! Voordelen hiervan zijn:

  • Efficiënter bouwproces
  • Duidelijkheid over meer- en minderwerk
  • Inzicht in kosten bestekaanpassingen
  • Kosten in één overzicht door te koppelen met artikelenbestand 2BA

Indexeren Onderhoudscontracten of uitgestelde opdrachten mag u indexeren, wanneer u hierover afspraken heeft gemaakt. De Risicoregeling Woning- Utiliteitsbouw 1992, de CBS-tabel met een veelgebruikte loonindex en een handige checklist over risicoregelingen en indexeringen kunt u hiervoor gebruiken.

Voeg dit onderwerp toe aan mijn interesses
showMetaLink
BDK Calculeren en indexeren
Bedrijfsvoering

secondary
Stock

Heb je een vraag over calculeren?

Neem contact op met

Ledenservice

088 543 27 90 | E-MAIL

secondary
Rolf-Duindam

Heb je een vraag?

Neem contact op met

Rolf Duindam

Adviseur Management en Ondernemerschap

088 543 26 77 | E-MAIL

Meer nieuws over dit onderwerp

Uitgelichte webshopartikelen

TOON ALLES

Uitgelichte opleidingen

TOON ALLES

Uitgelichte producten

TOON ALLES

Extra informatie

Calculatietijdnormen: hoe werkt het?

Techniek Nederland ontwikkelt calculatietijdnormen voor de installatiebranche. De tijdnormen gaan qua vorm en inhoud mee met de tijd, zodat ze realistisch, actueel en betrouwbaar zijn. De Techniek Nederland-calculatiemethodiek is bij de gehele keten (onderwijs, opdrachtgevers-adviseurs, installatiebranche) bekend en is dé methode om mee te calculeren.

Lees meer

Koppeling calculatietijdnormen aan producten

Onze partner 2BA koppelt de calculatietijdnormen aan de ETIM-productklassen en andere relevante kenmerken. Zo ziet u bij een product meteen de relevante, beschikbare tijdnormen. Via de speciaal ontwikkelde zoekmachine van 2BA kunt u de tijdnormen van een product opzoeken en de artikelenbestanden ook direct inlezen in uw softwarepakket. Bij calculaties die u met uw eigen software maakt, ziet u dan meteen de tijdnorminformatie bij de producten.

Lees meer

Inputprijsindex bouwkosten CBS

Met de 'Index Nieuwbouwwoningen; inputprijsindex bouwkosten, materiaalcomponent' van het CBS kun je jouw prijsopgave voor materiaalkosten op een correcte manier indexeren. Op deze pagina vind je de indexcijfers en een voorbeeldberekening.

Lees meer

Cao-loonindex CBS

Technische installatiebedrijven zijn onderdeel van de bouwnijverheid bij het CBS. De ontwikkeling van de cao-loonindex in de bouwnijverheid geeft inzicht in de ontwikkelingen van zowel het bouwbedrijf als het installatiebedrijf.

Lees meer

Risicoregeling Woning- Utiliteitsbouw 1991

De RWU '91 bestaat uit loonindexcijfers en materiaalindexcijfers. Hiermee kunt u uw prijsopgave op een correcte manier indexeren. Let op: de RWU '91 stopt per 1 januari 2025.

Lees meer

Handboek Calculatietijdnormen

Modellenoverzicht: Er is bij de modellen gestreefd naar een uniformiteit met de formulieren die in andere sectoren van de bouw voorkomen. De reeks modellen volgt het verloop van het installatiewerk vanaf de offerte-aanvraag via de prijsaanbieding tot de oplevering en het onderhoud.

Lees meer
septenary

Circulaires

Alle circulaires