Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

senary

Opleidingen Calculeren, begroten en aanbesteden

Iedere ondernemer wil zijn scoringskans met offertes verhogen en toewerken naar betere bedrijfsresultaten. Wat zijn de kritische succesfactoren bij een offerte? Hoe bereken je eigenlijk een uurtarief? En hoe stuur je op werk waar winst wordt gemaakt?

Leerlijn Calculeren & Begroten

Een belangrijk onderdeel van de Techniek Nederland Calculatiemethode is de 'leerlijn Calculeren & Begroten'. De leerlijn bestaat uit een basiscursus en een aantal aanvullende cursussen waarmee je realistische calculaties en begrotingen leert opstellen. En simpel toe te lichten. Hierdoor kan je snel en onderbouwd calculeren binnen verschillende contractvormen en calculaties gemakkelijk uitleggen én verdedigen. Om uiteindelijk te komen tot zakelijk gezonde projecten en in het werk beter te sturen op winst.

De Leerlijn Calculeren bestaat uit de opleidingen:

De opleidingen zijn interactief en sluiten naadloos aan bij de moderne praktijk en bij de verschillende betrokkenen in het calculatieproces. Word ook een rekenmeester en volg één of meerdere opleidingen uit de Leerlijn Calculeren.

 

 

Leerlijn Calculeren  

1. Calculeren volgens de Techniek Nederland-methode

2. Van vraag naar levensduurkosten

3. Tendermanagement (nog in ontwikkeling)

4. Rendementsverbetering in de installatiebranche

Aanbesteden is ook calculeren, maar toch een vak apart

Aanbesteden is het inkoopproces waarbij de opdrachtgever partijen uitnodigt om een aanbod te doen. In het aanbod staat o.a. welke prijs het bedrijf voor de uitvoering van de opdracht vraagt. Aanbestedingscentrum Techniek Nederland is een onafhankelijke partij en kan juist daardoor de aanbestedende dienst op onjuistheden wijzen. Aanbestedingscentrum Techniek Nederland slaat bovendien een brug tussen installatiebedrijven, de aanbestedende partijen en andere partners in de bouwkolom als het gaat om aanbestedingsreglementen en de gevolgen ervan voor de dagelijkse praktijk.Kijk op de website voor meer informatie.

 

Bijscholing op het gebied van aanbesteden

 

Workshop "bouw en/of aanbestedingsrecht"

Een praktische workshop aan de hand van theorie, casusposities en stellingen over bouw- en/of aanbestedingsrecht. Dit kan zowel de basis zijn als verdiepend of op maat gemaakt op basis van eigen voorbeelden van het bedrijf. Klik hier voor meer informatie.

Workshop basis UAV 2012

In de workshop wordt ingegaan op diverse onderwerpen relevant voor de offertefase, werkvoorbereidingsfase en uitvoeringsfase. Naast een introductie en toelichting over de systematiek van de UAV wordt er aandacht besteedt aan onderwerpen die van invloed zijn op het realiseren van een geslaagd (winstgevend) project. Klik hier voor meer informatie.

Workshop basis UAV-GC 2005

In de workshop wordt ingegaan op diverse onderwerpen relevant voor de offertefase, werkvoorbereidingsfase en uitvoeringsfase. Naast een introductie en toelichting over de systematiek van de UAV-GC wordt er aandacht besteedt aan onderwerpen die van invloed zijn op het realiseren van een geslaagd (winstgevend) project. Klik hier voor meer informatie.

Workshop projectbeheersing en onderhanden projecten

Deze workshop bevat de nodige praktische tips vanuit onze ervaring met de inrichting van projectadministraties bij installateurs en de accountantscontroles bij middelgrote installatiebedrijven. Klik hier voor meer informatie.