Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Veelgestelde vragen over technische maatregelen n.a.v. de coronacrisis

iStock-1214133796-1600

Heeft u vragen die betrekking hebben op corona én techniek? Dan kunt u terecht bij de Vraagbaak Expertteam Corona & Installatietechniek. De vraagbaak is speciaal bedoeld voor technische vragen over corona-gerelateerde maatregelen rond installaties in en om gebouwen. ISSO, Wij Techniek, TVVL en Techniek Nederland hebben het Expertteam samengesteld.

Op deze pagina vindt u antwoord op de meest gestelde technische vragen. Staat uw vraag er niet bij? Stuur dan een mailtje aan helpdesk@corona-techniek.nl.

Veelgestelde vragen over de coronacrisis worden diverse keren per dag aangevuld en geactualiseerd. Het is dus zeker de moeite waard om de ‘FAQ’s’ regelmatig te raadplegen.

Vraag en antwoord - recent toegevoegd of gewijzigd

Er zijn geen recent toegevoegde veelgestelde vragen.

Gebruik en beheer van gebouwinstallaties

 • Ventilatie, aerosolen en corona: wat kunt u uw klanten adviseren?

 • Wat zijn technische aandachtspunten voor de sanitaire technieken?

  Als gevolg van het coronavirus zijn mensen met hele andere zaken bezig dan anders, werken veel mensen thuis en/of zijn er veel minder mensen in gebouwen aanwezig. Het is van groot belang om ook in deze hectische tijd oog te houden voor de kwaliteit van het drinkwater, legionellapreventie en gebouwriolering. Lees praktische tips op deze pagina.

 • Wat zijn technische aandachtspunten voor de klimaatbehandeling?

  REHVA, de Europese vakorganisatie voor ventilatie, verwarming en airconditioning zegt aanwijzingen te hebben dat het coronavirus zich (ook) via de lucht kan verspreiden. We hebben deze vraag voorgelegd aan het RIVM. Het RIVM stelt dat niet is aangetoond dat het coronavirus zich via de lucht verspreidt.

  Volgens het RIVM zijn er dus ook geen aanwijzingen dat ventilatiesystemen een rol hebben gespeeld bij de verspreiding van het virus. Het RIVM concludeert dat het aanpassen van ventilatiesystemen niet nodig is voor de bestrijding van het coronavirus, maar benadrukt dat goede ventilatie belangrijk is en blijft. Niet om daarmee de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar wél om een prettig en gezond binnenklimaat te creëren. Installateurs moeten daarom de geldende richtlijnen en onderhoudsinstructies volgen. In tijden van corona, maar óók daarna.

  Klik hier voor meer informatie

Downloads en voorbeeldbrieven

bullets

Voor een overzicht van alle corona-gerelateerde downloads en voorbeeldbrieven

Heeft u een technische vraag over corona?

bullets

Mail dan naar helpdesk@corona-techniek.nl.

Onze collega’s Fred Vos en Eric van der Blom beantwoorden uw vragen in samenwerking met de kennisorganisaties ISSO, Wij Techniek en TVVL.

bullets

Disclaimer

Omdat de ontwikkelingen rond de verspreiding van het coronavirus COVID-19 elkaar snel opvolgen, kunnen bepaalde gegevens toch verouderd of niet (meer) correct zijn. Techniek Nederland aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die het gevolg zou kunnen zijn van het gebruik van de gegevens op deze website. Voor actuele informatie over het virus raden we aan de website van het RIVM te raadplegen.