Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Veelgestelde vragen over technische maatregelen n.a.v. de coronacrisis

iStock-1214133796-1600

 

Op deze pagina vindt u antwoord op de meest gestelde technische vragen. Staat uw vraag er niet bij? Stuur dan een mailtje aan info@technieknederland.nl

Gebruik en beheer van gebouwinstallaties

 • Kan ik nog steeds een warmtewiel toepassen?

  Als iemand besmet is met het coronavirus kan het virus door hoesten en niezen via druppels in de lucht komen. De druppels die voor een infectie kunnen zorgen, blijven niet in de lucht zweven, maar dalen snel neer. Voor ventilatiesystemen en warmtewielen is niet aangetoond dat ze een rol spelen bij besmettingen. Warmtewielen hoeven dan ook niet te worden uitgeschakeld.

  Ventileren en frisse lucht is noodzakelijk voor een goed werkklimaat. Het is daarom noodzakelijk om na te gaan of het ventilatiesysteem en warmtewielen goed zijn ingeregeld, goed worden onderhouden en dat er minimaal voldaan wordt qua ventilatie aan de eisen van het Bouwbesluit. Dat is voor een kantoorfunctie: minimaal 6,5 l/s per persoon = 23,4 m3/u per persoon.

 • Ventilatie op scholen: hoe kunt u schoolbesturen ondersteunen en adviseren?

  De gezondheid van kinderen, onderwijzers en leraren is van groot belang. U kunt als installateur een belangrijke bijdrage leveren met betrouwbare metingen en heldere adviezen. Techniek Nederland adviseert u de vragen van scholen over ventilatiesystemen met voorrang te behandelen. In het dossier Ventilatie scholen vinden installateurs en schoolbestuurders meer informatie.

 • Ventilatie, aerosolen en corona: wat kunt u uw klanten adviseren?

  De rol van ventilatiesystemen bij het voorkomen van coronabesmettingen blijft vragen oproepen. De kans is groot dat ook uw klanten het onderwerp ter sprake brengen. Techniek Nederland volgt de richtlijnen van het RIVM. Lees hier een overzicht van de huidige richtlijnen van het RIVM

 • Wat zijn technische aandachtspunten voor de klimaatbehandeling?

  REHVA, de Europese vakorganisatie voor ventilatie, verwarming en airconditioning zegt aanwijzingen te hebben dat het coronavirus zich (ook) via aerosolen in de lucht kan verspreiden. We hebben deze vraag voorgelegd aan het RIVM.. Het RIVM zag eerder nog geen bewijs dat deze aerosolen het virus ook kunnen overdragen. Echter is per 28 juli 2020 het advies aangevuld over de recirculatie van lucht.

  Klik hier voor meer informatie

 • Wat zijn technische aandachtspunten voor de sanitaire technieken?

  Als gevolg van het coronavirus zijn mensen met hele andere zaken bezig dan anders, werken veel mensen thuis en/of zijn er veel minder mensen in gebouwen aanwezig. Het is van groot belang om ook in deze hectische tijd oog te houden voor de kwaliteit van het drinkwater, legionellapreventie en gebouwriolering. Lees praktische tips op deze pagina.

Downloads en voorbeeldbrieven

bullets

Voor een overzicht van alle corona-gerelateerde downloads en voorbeeldbrieven

bullets

Disclaimer

Omdat de ontwikkelingen rond de verspreiding van het coronavirus COVID-19 elkaar snel opvolgen, kunnen bepaalde gegevens toch verouderd of niet (meer) correct zijn. Techniek Nederland aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die het gevolg zou kunnen zijn van het gebruik van de gegevens op deze website. Voor actuele informatie over het virus raden we aan de website van het RIVM te raadplegen.