Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Nieuwe wet cv-installaties 22 mei in Tweede Kamer

UV02495
primary

De nieuwe wet voor werken aan gasverbrandingsinstallaties wordt woensdag 22 mei in de Tweede Kamer behandeld. De verwachting is dat het wetsvoorstel dan wordt goedgekeurd. Wilt u weten wat de wet inhoudt, wat het standpunt is van Techniek Nederland en wat de wet voor u als installateur betekent? Lees dan ons Dossier CO-certificering.

Snel op de hoogte met het Dossier CO-certificering

De wettekst is lang en de uitleg over de certificering is ingewikkeld, in ontwikkeling en nog niet compleet. Daarom hebben we binnen Techniek Nederland het Dossier CO-certificering samengesteld. Een interactieve pdf waarmee u alle informatie over de inhoud, planning en consequenties van de wettelijke certificeringsregeling kort en bondig kunt vinden. Zodra de wet in de Tweede Kamer is behandeld zorgen we voor een update van het Dossier. En dat doen we steeds wanneer er belangrijke besluiten zijn genomen of aanvullende informatie beschikbaar is. Via notificaties houden we u hiervan op de hoogte.

Kosten/baten analyse

We begrijpen als vereniging heel goed dat het aspect van tijd, kosten en dekking daarvan enorm belangrijk is, naast de ambities om altijd vakmanschap en kwaliteit te leveren. De kosten die installatiebedrijven gaan krijgen door de nieuwe wet zijn nog niet bekend. Die worden niet bepaald door de minister, maar door opleiders, exameninstituten en certificerende instanties. We geven in deze eerste versie van het CO-dossier een overzicht van de ‘soorten’ investeringen die de wet gaat vragen. Dit doen we met inschattingen op basis van enkele aannames. Steeds zodra informatie over kosten concreter wordt, voegen we dit toe aan het Dossier en laten we dit jullie weten.

Speciaal voor leden: Roadmap CO-certificering

Naast het Dossier werken we aan een Roadmap CO-certificering. De Roadmap wordt een helder en concreet stappenplan met alle uitleg, middelen en ondersteuning die u als lid kunt gebruiken op weg naar certificering. In de Roadmap besteden we veel aandacht aan een zo efficiënt en voordelig mogelijke invoering van de certificering voor uw bedrijf.

Ons advies; start nu met voorbereiden

Hoewel de officiële invoering van de wet nog wel enige tijd nodig heeft, is het belangrijk om u voor te bereiden op de nieuwe eisen die gaan gelden. Lees daarom ons Dossier CO-certificering, bekijk de veelgestelde vragen en neem contact met ons op als u nu al aanvullende vragen hebt.