Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

CO-certificering

Gasketelwet-1600x900

Op 28 mei 2019 heeft de Tweede Kamer een wetsvoorstel aangenomen om het werken aan gasverbrandingsinstallaties te reguleren, de wettelijke certificeringsregeling. En op 25 juni heeft de Eerste Kamer ook met dit wetsvoorstel ingestemd. Op deze pagina’s informeren we u over de stand van zaken met betrekking tot die nieuwe wet, door middel van ons Dossier CO-certificering. Daarnaast is een zogeheten Roadmap CO-certificering beschikbaar, waarin we ondernemers in een aantal heldere stappen op weg helpen om te kunnen voldoen aan de nieuw eisen.

Zowel het Dossier als de Roadmap zullen regelmatig een update krijgen, zodra nieuwe informatie bekend is of besluiten zijn genomen. De wettelijke certificering heeft invloed op alle installatiebedrijven die werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties uitvoeren. En hoewel de definitieve invoering en handhaving van de wet misschien nog enige tijd op zich laten wachten, adviseren we ondernemers zich nu alvast goed te informeren en waar mogelijk al te starten met voorbereidingen.

In deze wettelijke certificeringsregeling voor bedrijven is vastgelegd dat de wettelijk certificeringsregeling in is gegaan per 1 oktober. Dat betekent dat per 1 januari 2023 alleen nog vakbekwame installatiemonteurs werkzaamheden aan (gas)verbrandingsinstallaties mogen uitvoeren. Er geldt weliswaar een overgangstermijn, maar verkijk je daar niet op. In die overgangstermijn moeten alle installatiemonteurs in Nederland hun Vakmanschap aantonen door middel van een theorietoets en een praktijkexamen, en moeten bedrijven een officieel geaccrediteerd BRL 6000-25 of KIWA certificaat behalen. Meer informatie vind je op de website van InstallQ.

 

Pakket CO-certificering: download gratis het kwaliteitshandboek, de handleiding en diverse documenten uit het handboek.

 

Een handige hulpmiddel nodig ter voorbereiding van je CO-certificering?
Download dan de uitgebreide gratis Checklist CO-certificering.

 

Heeft u na het lezen van het Dossier of de Roadmap nog vragen, kijk dan ook bij de Veelgestelde vragen. Leden van Techniek Nederland kunnen ook contact opnemen met hun relatiebeheerder of regiomanager.

VSK 2020: download de presentatie van Fred Vos over veranderende wetgeving CO-certificering