Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

quaternary

Erkenningsregeling Reparatiebedrijven Consumentenelektronica

Wat zijn de voordelen van een erkend Reparatiebedrijf Consumentenelektronica? Wie een elektronisch apparaat wil laten repareren, is bij u aan het juiste adres. U verricht uw reparaties snel en vakkundig. Dankzij de Erkenningsregeling Reparatiebedrijven Consumentenelektronica weet u dat niet alleen zelf, maar zijn ook uw klanten hiervan op de hoogte.

Uw klanten zijn steeds kritischer: ze willen zeker weten dat ze goed worden geholpen, niet teveel betalen en kunnen rekenen op een deskundig advies. De reparatie van hun computer, smartphone, tablet of wasmachine vertrouwen ze dan ook lang niet iedereen toe. Zo hebben erkende reparatiebedrijven Consumentenelektronica een streepje voor: ze kunnen aantonen dat ze kwaliteit leveren. Heeft u zo’n erkenning nog niet? Dan is dit een goed moment daar verandering in te brengen.

InstallQ

De Erkenningsregeling voor Reparatiebedrijf Consumentenelektronica is in 2020 herzien en is met ingang van 1 januari 2021 overgezet van Techniek Nederland naar InstallQ. De bestaande erkenningen zullen bij Techniek Nederland blijven doorlopen tot er een audit heeft plaatsgevonden door een auditeur van InstallQ.

Wat zijn de eisen?

Om erkend te worden bent u lid van Techniek Nederland en moet u voldoen aan een aantal kwaliteitseisen. Deze eisen zijn onderverdeeld in vijf verschillende productgroepen te weten;

  • beeld en geluid,
  • telecom,
  • ICT,
  • witgoed, groot huishoudelijk,
  • witgoed, klein huishoudelijk

De eisen voor het bedrijf gaan onder meer over vakbekwaamheid van u en uw personeel en de manier waarop u alles administratief bijhoudt. Ook de inrichting en uitrusting van uw werkruimte, de controles die u uitvoert en de communicatie tussen u en uw klant zijn onderdeel van de erkenningscriteria.

Hoe wordt u erkend?

Uiteraard krijgt u de erkenning niet zomaar. Voordat u wordt erkend, krijgt u bezoek van een auditeur van InstallQ. Tijdens deze audit wordt de manier waarop u reparaties verricht grondig doorgelicht. Meer informatie over deze regeling en de daarbij behorende kosten vind u op de site van InstallQ www.installq.nl.

Wat zijn de voordelen?

Als u aan alle eisen voldoet, krijgt u een certificaat. Vanaf dat moment mag u zich Erkend Reparatiebedrijf Consumentenelektronica noemen. Vanzelfsprekend laat u het erkenningslogo op al uw reclame-uitingen terugkomen. Het certificaat hangt u op in uw winkel. Zo weten al uw klanten dat u zich onderscheidt op kwaliteit. Bovendien wordt u eerder op internet gevonden: u krijgt een verwijzing op de websites www.echteinstallateur.nl, www.qbis.nl en in de ledenzoeker van Techniek Nederland.

Word ook lid en profiteer

Bent u nog geen lid? Met Techniek Nederland versterkt u uw bedrijf, uw kennis en uw netwerk. Voor al uw technische en ondernemersvragen kunt u terecht bij onze experts. Ook krijgt u korting op onze producten en diensten. Daarnaast kunt u alleen een erkend reparatiebedrijf worden als lid bent van Techniek Nederland. Direct aanmelden voor het lidmaatschap.