Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Energielabels

energielabels

Energielabels zijn op drie niveaus verplicht op grond van Europese regelgeving:

  1. Gebouwniveau Hierbij onderscheiden we particuliere woningen, huurwoningen en utiliteit.
  2. Systeemniveau Hier gaat het om het opwekkingsrendement van twee verwarmingsapparaten of meer. De installateur moet dit label afgeven bij de offerte. Techniek Nederland, ISSO en 2BA hebben een handige online calculator ontwikkeld voor de berekening van de juiste labels.
  3. Apparaatniveau Dit betreft een label voor consumentenelektronica. Het label is ook verplicht voor apparaten zoals cv-ketels, ventilatoren, pompen en verlichtingsarmatuur. Bij het afficheren moet het voorgeschreven energielabel worden getoond.

In 2030 moeten alle woningen en utiliteitsgebouwen in Nederland gemiddeld energielabel A hebben. De utiliteit zal al in 2023 over een label B moeten beschikken. De potentiële verduurzamingsmarkt voor de installateur is enorm. Techniek Nederland ondersteunt de installateur die met deze opgave aan de slag wil.

Voeg dit onderwerp toe aan mijn interesses
showMetaLink
ENE Energielabels OUD
Techniek en Markt

Vernieuwd energielabel woningen en gebouwen

Nederland heeft een ambitieus klimaatakkoord. Om opwarming van de aarde te beperken, moet de uitstoot van broeikasgassen fors omlaag. Energiezuinige gebouwen helpen hierbij! Daarom bestaat het energielabel. Het label laat zien hoe energiezuinig een gebouw is én welke verbetermogelijkheden er zijn. Per 1 januari 2021 geldt een nieuwe manier om dit te bepalen met een vernieuwd energielabel. In deze pdf vindt u een infographic met alle informatie over het vernieuwde label.

secondary
Thomas Piessens 240x240 ZW

Heb je een vraag?

Neem contact op met

Thomas Piessens

088 543 27 64 | E-MAIL

Uitgelichte webshopartikelen

TOON ALLES

Uitgelichte opleidingen

TOON ALLES

Uitgelichte producten

TOON ALLES

Extra informatie

Systeemlabel

Sinds 2015 bent u als installateur verplicht een systeemlabel te vermelden bij elke aanbieding, offerte en levering van een combinatie van cv-ketel, geiser, warmtepomp of zonneboiler. Het label toont aan hoe energiezuinig de totale installatie is. Met de systeemlabelcalculator van Techniek Nederland voorziet u uw klanten snel van het juiste label.

Lees meer

quaternary

Circulaires

Alle circulaires

Beleidscommissie Energietransitie

De Beleidscommissie Energietransitie zet binnen de branche de thema’s op de agenda die voortkomen uit onder meer het Energieakkoord voor duurzame groei. Dit doen we door bedrijven te mobiliseren, instrumenten te ontwikkelen en te lobbyen voor intensivering van duurzaam energiebeleid. De commissie kent daarnaast een aantal werkgroepen, die zich elk op een andere doelgroep richten:

  • Werkgroep Zonne-energie
  • Werkgroep  Industrie
  • Werkgroep Energie en Duurzaamheid voor grote bedrijven

Voorzitter
Claudia Reiner
Caris en Reiner B.V.

Agenda

Op dit moment zijn er geen bijeenkomsten gepland

BEKIJK VOLLEDIGE AGENDA