Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

quaternary

Energielabel woningen

Alle particuliere woningeigenaren hebben een voorlopig energielabel van de Rijksoverheid ontvangen. Het energielabel geeft een inschatting van hoe energiezuinig een huis is. Als installateur kunt u klanten helpen met energie besparen, waardoor hun woningen een groener label krijgen.

Wanneer een woningeigenaar zijn huis wil verkopen, volstaat een voorlopig energielabel niet. De verkoper moet zelf een energielabel regelen. Dat kan snel en vrij gemakkelijk online. Hij moet dan inloggen met DigiD op de website Energielabel voor woningen en de gegevens controleren waarop het voorlopige energielabel is gebaseerd. Waar nodig moet de verkoper ook digitaal bewijs aanleveren. Vervolgens moet een erkend deskundige de gegevens op afstand controleren en goedkeuren. De eigenaar betaalt daarvoor enkele tientallen euro’s aan de erkend deskundige. Hier ligt een kans voor installateurs.

Boete

Sinds 1 januari 2015 ziet de Inspectie Leefomgeving en Transport erop toe dat verkopers en verhuurders een definitief energielabel overhandigen. Verkopers / verhuurders riskeren een boete die kan oplopen tot € 400,- als ze bij de verkoop van de woning geen definitief energielabel overhandigen.


Bekijk ook circulaire 77-2014-I Wettelijk verplicht per 1 januari 2015: Energielabel woningen.