Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Bliksem- en overspanningsbeveiliging

bliksem- en overspanningsbeveiliging

Gemiddeld kent Nederland per jaar 107 onweersdagen die voor honderdduizenden blikseminslagen zorgen. Het groeiend aantal zonnepanelen op onze daken vormt daarbij een nieuwe risicofactor. Bliksem- en overspanningsbeveiliging beschermen gebouwen, installaties en apparatuur tegen de schade door blikseminslag en de elektrische spanning die daarbij vrijkomt.

Bliksembeveiliging, maar ook disciplines zoals aarding, overspanningsbeveiliging, kathodische bescherming en elektromagnetische compatibiliteit (EMC) zijn echte vakspecialismen. Installateurs actief op deze vakgebieden zijn daarvoor opgeleid en beschikken over de actuele kennis en ruime ervaring. Techniek Nederland bevordert en borgt de kwaliteit van deze specialisatie, heeft aandacht voor technische ontwikkelingen en is met de vakgroep betrokken bij normontwikkelingen.

Hieronder leest u alles over technische aspecten rondom bliksem- en overspanningsbeveiliging en vindt u communicatiemiddelen die u kunt gebruiken voor uw klanten.

Voeg dit onderwerp toe aan mijn interesses
showMetaLink
ELT Bliksem- en overspanningsbeveiliging
Techniek en Markt

secondary
Marcel Ligthart 03 240x240

Heb je een vraag?

Neem contact op met

Marcel Ligthart MBA

Vakgroepmanager

088 543 26 13 | E-MAIL

Uitgelichte webshopartikelen

TOON ALLES

Uitgelichte opleidingen

TOON ALLES

Uitgelichte producten

TOON ALLES

quaternary

Circulaires

Alle circulaires
primary

Zo’n 100.000 keer per jaar slaat in ons land ergens de bliksem in. Situaties die de bedrijfscontinuïteit van werkend Nederland onnodig onder druk zetten. Met bliksembeveiliging bescherm je gebouwen tegen brand en tegen storingen die ontstaan door blikseminslag. Kijk mee hoe een bevlogen bliksembeveiliger hierover praat en hoe hij bliksem de baas is geworden.

primary

De Martinitoren in Groningen is tot twee keer toe door bliksem afgebrand. En wat deze iconische toren is overkomen kan ook jouw favoriete stadion, winkel, bedrijf of zelfs woongebouw treffen. Daarom is het belangrijk dat we steeds voldoende bliksembeveiligers in Nederland hebben rondlopen. Dus help jij mee de 100.000 blikseminslagen per jaar te overleven? En word jij de nieuwe baas over bliksem? 

Vakcommissie Bliksembeveiliging

De Vakcommissie Bliksembeveiliging is een vertegenwoordiging van de leden binnen het vakgebied. Met de kennis die hier wordt ontsloten, kunnen leden hun bedrijfsvoering steeds verder optimaliseren; kennis die hen tot betrouwbare en toegankelijke, innovatieve experts maken die een bijdrage leveren aan continuïteit en veiligheid.

Agenda

Studiereis Bliksembeveiliging

Dehn Bliksembeveiliging
Neumarkt

BEKIJK VOLLEDIGE AGENDA