Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Leerlijn warmtepompen 'Pump up the heat!'

warmtepompen-leergang

Nederland verduurzaamt. Om de afspraken in het Klimaatakkoord na te komen, zijn er steeds meer ambities vanuit de overheid. Door alle bijkomende media-aandacht krijgt u waarschijnlijk steeds meer vragen van uw klanten over het installeren en onderhouden van warmtepompinstallaties. Maar hoe geeft u het juiste advies en hoe voert u de installatie correct uit?

Opleiden en bijscholen is een must. Techniek Nederland, Wij Techniek, ROVC, Installatiewerk en NVKL hebben in samenwerking met diverse andere partners een warmtepomp-opleiding leerlijn ontwikkeld, waarin alle facetten van de techniek en toepassingen aan bod komen.

Locaties-leerlijn

Voor deze complete leerlijn kunt binnenkort terecht op zeven locaties door het hele land. Op 4 september a.s. is de aftrap voor de opening van de eerste praktijklocatie in Groningen tijdens het tekenen van de GreenDeal.

Warmtepomp

Er is zoals u weet niet zoiets als dé warmtepomp. Ze zijn er in heel veel soorten. Lucht-lucht, lucht-water, water-water. En dan zijn er nog de individuele en de collectieve systemen. Dus eigen, particuliere oplossingen versus blokje rijtjeswoningen die tegelijk van een collectieve bron gebruik maken. En de hybride systemen waarin een warmtepomp samenwerkt met een gasketel. Ieder systeem kent zo zijn eigen kneepjes en geheimen. Kies de opleiding die het beste bij u past: Van advies door monteur of telefoniste tot aan het behalen van het STEK-certificaat F-gassen waardoor u onderhoud kunt plegen aan de gashoudende onderdelen.

Stroom in op uw niveau en wees klaar voor de toekomst

Via onderstaande links kunt u zich inschrijven voor de opleiding die het beste bij u past, komt u er niet uit, maak dan gebruik van de beslisboom.

Warmtepompinstallaties – het juiste advies Meer informatie
Warmtepompinstallaties - toepassing en werking Meer informatie
Warmtepompinstallaties – installeren Meer informatie
Waterzijdig inregelen van CV Installaties Meer informatie
Warmtepompinstallaties – onderhoud en storingen oplossen Meer informatie
Ontwerpen van hybride warmtepompsystemen Meer informatie
F-gassen categorie II Meer informatie

 

 


Ook interessant voor u