Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Duurzame Aanbieder helpt de huiseigenaar bij het duurzaam maken van de woning

Zonnepanelen-1600x900

Dit is hét moment om Duurzame Aanbieder te worden

In het regeerakkoord worden grote stappen gezet op het gebied van de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad. Goed nieuws voor leveranciers van energiebesparende oplossingen dus! De overheidscampagne ‘Energie besparen doe je nu’ roept huiseigenaren op om energiebesparende maatregelen te nemen. Zorg dat de consument u weet te vinden als hij op zoek gaat naar een bedrijf dat hem helpt bij het duurzamer maken van zijn woning. Vraag nu uw registratie als Duurzame Aanbieder aan!

Duurzame Aanbieder helpt consument op weg!

Om de drempel om verduurzamingsmaatregelen te nemen voor particulieren te verlagen, hebben Bouwend Nederland, OnderhoudNL en Techniek Nederland het profiel Duurzame Aanbieder gelanceerd, voor bedrijven die huiseigenaren met kennis en garanties kunnen bijstaan. Zo weten de klanten dat ze met deskundige bedrijven van doen hebben, die de benodigde kennis hebben, advies op maat kunnen leveren en indien gewenst de uitvoering kunnen regisseren.

De Duurzame Aanbieder is voor de klant hét aanspreekpunt voor alle energiebesparende maatregelen voor het huis. Het bedrijf geeft deskundig advies, maakt samen met de klant een plan, geeft informatie over financieringsmogelijkheden én voert de energiebesparende maatregelen samen met andere gespecialiseerde bedrijven uit. Met als mogelijk resultaat ‘nul op de meter’ en een energieprestatiegarantie.

Wat doet een Duurzame Aanbieder?

Een Duurzame Aanbieder:

 • Geeft informatie en biedt als bedrijf, of in combinatie met andere bedrijven, een one-stop-shop aanbod op maat voor het energiezuinig of volledig energieneutraal maken van de woning.
 • Adviseert over (combinaties van) maatregelen waarmee een huiseigenaar kan starten als hij z’n woning stapsgewijs energieneutraal wil maken.
 • Geeft informatie over de financiering (goedkope NEF-lening, subsidies etc.).
 • Geeft in enige vorm een energieprestatiegarantie af.
 • Biedt aftersales-dienstverlening zoals servicecontracten.
 • Geeft bij een ‘nul op de meter’-eindsituatie een energieprestatiegarantie af.

Wat levert Duurzame Aanbieder u op?

 • Vermelding in het speciale register op www.duurzameaanbieder.nl en www.qbisnl.nl.
 • Profilering bij energiebewuste huiseigenaren die op zoek zijn naar de juiste partner voor energiebesparing, duurzame energieopwekking en uiteindelijk nul op de meter.
 • Promotie via de landelijke overheidscampagne, de gemeentelijke energieloketten en andere energiebesparingsplatforms.
 • Vindbaarheid via genoemde promotiekanalen en andere bronnen die huiseigenaren raadplegen zoals www.milieucentraal.nl.

Meld u nu aan voor Duurzame Aanbieder

Bent u zelfstandig of in een samenwerkingsverband actief in het verduurzamen van woningen? Herkent u zichzelf in het profiel van Duurzame Aanbieder? Meld u dan aan voor de registratie. De onafhankelijke stichting Bespaar Lokaal toetst op basis van criteria of u in aanmerking komt voor het profiel. Meer informatie www.duurzameaanbieder.nl

 

Veelgestelde vragen

 

 • Wat doet een Duurzame Aanbieder?

  Een Duurzame Aanbieder:

  • geeft informatie en biedt als bedrijf, of in combinatie met andere bedrijven, een one-stop-shop aanbod op maat voor het energieneutraal maken van de woning;
  • adviseert over (combinaties van) maatregelen waarmee een huiseigenaar kan starten als hij z’n woning stapsgewijs energieneutraal wil maken;
  • geeft informatie over de financiering (goedkope NEF-lening, subsidies etc.);
  • geeft in enige vorm een energieprestatiegarantie af;
  • biedt aftersales-dienstverlening zoals servicecontracten;
  • geeft bij een ‘nul op de meter’-eindsituatie een energie-prestatie-garantie af.

 • Wat levert Duurzame Aanbieder u als bedrijf op?

  Wat levert Duurzame Aanbieder u op?

  • vermelding in het speciale register op www.duurzameaanbieder.nl en www.qbisnl.nl;
  • profilering bij energiebewuste huiseigenaren die op zoek zijn naar de juiste partner voor energiebesparing, duurzame energieopwekking en uiteindelijk nul op de meter;
  • promotie via de landelijke overheidscampagne, de gemeentelijke energieloketten en andere energiebesparingsplatforms;
  • vindbaarheid via genoemde promotiekanalen en andere bronnen die huiseigenaren raadplegen zoals www.milieucentraal.nl.

 • Hoe is een Duurzame Aanbieder te vinden?

  Op www.duurzameaanbieder.nl kan de woningeigenaar straks een Duurzame Aanbieder in zijn regio vinden. Via www.energiebesparendoejenu.nl de websites van de Energieloketten en andere energiebesparingsplatforms wordt verwezen naar Duurzame Aanbieder.

 • Mijn bedrijf kan niet zelf alle energiebesparende maatregelen uitvoeren. Kan ik toch Duurzame Aanbieder worden?

  Als Duurzame Aanbieder hoeft u niet alle werkzaamheden zélf uit te kunnen voeren. Wel is het van belang dat u samen met partners een woning energieneutraal kan maken én dat u voor die klant het aanspreekpunt kunt zijn. One-stop-shop dus, ook als u in een consortium werkt.

 • Wat zijn de kosten?

  Kosten voor aanmelding zijn € 125,- ex. btw.
  Jaarlijkse kosten voor registratie en promotie bedragen € 195 ex. btw.

 • Heeft u vragen of Duurzame Aanbieder iets voor u is?

  Neem contact op via info@duurzameaanbieder.nl en bespreek uw mogelijkheden en stel uw vragen. Ook kunt u terecht bij Bouwend Nederland, OnderhoudNL en Techniek Nederland.

 • Ondersteuning nodig? Maak gebruik van het aanbod!

  Bedrijven die zich willen kwalificeren als Duurzame Aanbieder kunnen gebruikmaken van trainingen en handreikingen voor bijvoorbeeld het maken van samenwerkingsafspraken met partners in de markt (installateur, adviseur e.d.), klantbenadering, efficiënte combinaties van duurzaamheidsmaatregelen. Kijk voor meer informatie over het ondersteuningsprogramma op https://www.duurzameaanbieder.nl/training