Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Binnenverlichting en de onzichtbare invloed op ons dagelijks leven

Binnenverlichting en het onzichtbare effect op ons

Het vakgebied Binnenverlichting ontwikkelt zich in een razend tempo. Er worden steeds grotere stappen gezet richting het beschikbaar stellen van de juiste verlichting, op het juiste moment, rekening houdend met persoonlijke voorkeuren.

De tijd waarin verlichting statisch was, niet afgestemd op daglicht, het uur van de dag of specifieke activiteiten ligt gelukkig ver achter ons. Er wordt nu ook rekening gehouden met de impact van binnenverlichting op gezondheid, productiviteit of welzijn. De behoefte van gebruiker en opdrachtgever komen dus steeds meer centraal te staan en daarmee ook de rol van de technisch dienstverlener. Een verschuiving van ‘1 oplossing voor alle vragen’ naar ‘elke vraag vraagt om een specifieke oplossing’. En dus ook een verandering van dienstverlening en verdienmodel. Immers: er wordt nu om passende verlichting gevraagd en niet langer een verlichtingsarmatuur. De ontwikkelingen op het gebied van smart lighting en human centric lighting maken dit allemaal mogelijk. Dat vereist ook de nodige ontwikkelingen van de technische dienstverleners.

Om deze en andere kansen goed te benutten is het essentieel jezelf te blijven ontwikkelen als professional.

#EenWereldVanVerlichting

Met de YouTube serie ‘Een wereld van verlichting’ vragen we aandacht voor de kunst en kunde die schuilen achter dat wat we elke dag als vanzelfsprekend zien: verlichting. Aflevering 1 staat volledig in het teken van Binnenverlichting. Ontdek de onzichtbare invloed van de juiste binnenverlichting op ons dagelijks leven. Kijk en luister mee naar de persoonlijke verhalen van professionals uit dit vakgebied:

 

 

Aan de slag met Binnenverlichting

Hoe kan ik me ontwikkelen op het gebied van Binnenverlichting?

Om deze nieuwe kansen goed te benutten is het verstandig je goed voor te bereiden op deze nieuwe situaties. Ontwikkel jezelf daarom verder met de volgende beschikbare ondersteuning vanuit Techniek Nederland:

» Cursus Lichtadvies Binnenverlichting

Waar vind ik bedrijven die excelleren in Binnenverlichting?

» Ik zoek een bedrijf gespecialiseerd in Binnenverlichting