Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

senary

Cursus lichtadvies Binnenverlichting

Een lichtadvies gaat verder dan het kiezen van een armatuur op basis van de vormgeving of prijs. We moeten ons verdiepen in de opdrachtgever/klant, de werktaken, de gewenste sfeer en het budget. Daarnaast zijn er vele overwegingen die de te verlichten ruimte betreffen, is het gebruik particulier of zakelijk en hebben we te maken met regelgeving.

Leden

€ 1.390,-

Niet-leden

€ 1.390,-

In de praktijk blijkt dat een goed lichtadvies gebaseerd is op een goede en juiste interpretatie van de eisen en wensen van de opdrachtgever. Daarnaast moet een lichtadvies voldoen aan de actuele wet- en regelgeving met betrekking tot milieu en energie, maar ook arbeidsomstandigheden en comfort c.q. het voorkomen van hinder en discomfort voor de gebruikers.

De opbouw van het lichtadvies wordt inzichtelijk gemaakt en de stappen die nodig zijn uitgebreid behandeld. De creatieve kant wordt ook geprikkeld: met lichtberekeningsprogramma DIALux evo 8.2 gaat u een lichtplan vervaardigen.

In cursus Lichtadvies Binnenverlichting leer je hoe je klantwensen omzet in een onderscheidend lichtadvies en ontwerp. Bekijk hieronder de korte video:

Doel

Na het volgen van deze cursus bent u in staat de klantwensen om te zetten in een onderscheidend lichtadvies.

Doelgroep

Projectleiders en Werkvoorbereiders van installatiebedrijven

Inhoud

Start 2 dagen E-learning.

  • Basiskennis verlichtingstechniek
  • Ontwerp en selectie

Daarna start u met de klassikale uitdraging van deze cursus, hierin zijn opgenomen de volgende onderwerpen:

  • Toepassen  (hierin leert u het toepassen en interpreteren van DIALux evo 8.2)
  • Regelgeving
  • Sturen van verlichting
  • Oplevering conform NEN 1891
  • Kwaliteitscontrole ontwerp
  • Onderhoud
  • Noodverlichtingsplan beoordelen

U sluit de cursus af met het uitwerken van een praktijk cases, waarover u een beoordeling ontvangt.

Duur

  • 5 niet- aaneengesloten dagen: E-learning 4 dagdelen en klassikaal 3 dagen

De lunch is voor alle klassikale dagen inbegrepen.

Prijs

Leden: € 1.390,- (ex. btw)

Niet-leden: € 1.390,- (ex. btw)

Gewenste voorkennis

MBO-3 niveau

Afsluiting

Na het afronden van deze cursus ontvangt u een certificaat Binnenverlichting. In combinatie met de erkenningsregeling: ‘Eisen voor Bedrijfserkenning op het gebied van laagspanningsinstallaties’ kunt u de erkenning Binnenverlichting aanvragen bij InstallQ.

Aanmelden

Deze cursus wordt aangeboden door Meutzner Lichtopleidingen en door Lighting Design Academy. Via bijgaande links is meer informatie beschikbaar over data en locaties.