Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Wat doen wij voor onze leden?

Lid van Techniek Nederland wordt u niet zonder reden: samen maken we de sector sterker. Dankzij uw lidmaatschap behalen we jaar op jaar mooie resultaten, voor u als ondernemer en voor de techniek als sector. Als lid van Techniek Nederland versterkt u uw marktpositie.

Wij behartigen niet alleen uw belangen, maar geven ook antwoord op al uw ondernemersvragen, bieden de meest recente kennis in uw vakgebied en zorgen voor een uitstekend sociaal klimaat met moderne arbeidsvoorwaarden.

We doen u zeven beloftes:

/

 • 1. U hebt invloed

  Bij Techniek Nederland zijn we voortdurend met u in gesprek. Tijdens diverse bijeenkomsten, in vakgroepen en –commissies en via internetconsultaties en behoeftenonderzoeken om onze diensten af te stemmen op wat u wilt. Zo hebt u invloed op de vereniging en onze agenda, terwijl wij namens u in gesprek zijn met de overheid en de politiek in Den Haag, Brussel en uw regio. Dat geldt ook voor onderwijsinstellingen, de media, de vakbonden en fabrikanten- en consumentenorganisaties.

  We behartigen uw belangen op het gebied van arbeidsvoorwaarden, scholing, wet- en regelgeving, milieu en technische voorschriften en zijn namens de bedrijfstak spreekbuis in de media en onderhandelaar voor onder andere een goede cao.

  Zo werken wij voor u en met u aan een vitale sector.

 • 2. U bespaart kosten

  Als lid van Techniek Nederland profiteert u van flinke korting op producten en diensten van diverse organisaties en bedrijven. Of het nou gaat om verzekeringen, arbodiensten, incassozaken, of de meer operationele zaken zoals uw wagenpark, bedrijfswageninrichting, of het huren van een hoogwerker. Voor veel opleidings- en bijscholingsmogelijkheden gelden ook speciale kortingen en veel workshops en seminars zijn zelfs gratis.

  Met onze online Ledenvoordeelcalculator ontdekt u snel dat u in veel gevallen uw contributie simpelweg terug verdient met alleen al deze financiële voordelen. Bekijk het complete ledenvoordeelprogramma, dat regelmatig wordt uitgebreid.

  Zo helpt Techniek Nederland u uw bedrijfskosten binnen de perken te houden.

 • 3. U krijgt advies

  Stel online, telefonisch of persoonlijk uw vragen over de interpretatie van de CAO, P&O vraagstukken en bouw- en aanbestedingszaken, fiscale en juridische kwesties, kortom alles op het gebied van uw bedrijfsvoering. Onze specialisten hebben veel ervaring en kunnen u verder helpen. En komen we er even niet uit, dan hebben we een uitgebreid netwerk aan externe experts beschikbaar. Natuurlijk kunt u ook altijd terecht bij onze collega’s bij u in de regio. Zij komen graag bij u langs voor advies over de producten, diensten en activiteiten van Techniek Nederland.

  En ook voor technische vraagstukken hebben wij diverse doorgewinterde vakspecialisten in dienst die u helpen bij vragen over de alledaagse uitvoeringspraktijk, tot en met de uitleg over specifieke normeringen en voorschriften.

  Ondernemen is niet altijd makkelijk, maar u hoeft het niet alleen te doen.

 • 4. Uw vakkennis blijft op peil

  Bij Techniek Nederland houdt u uw vakkennis op peil, onder meer via kennisbijeenkomsten, workshops, circulaires over certificeringen, normeringen en erkenningsregelingen, en tientallen opleidingen. Exclusief voor u vindt u op onze website veel specifieke vakinformatie. U ontvangt een gratis abonnement op een van onze vakbladen (E&W Installatietechniek of VV+), met gratis digitale nieuwsbrief en toegang tot een rijk archief met duizenden verhelderende artikelen.

  Techniek Nederland helpt u om uw beroep goed uit te kunnen oefenen. Volgens de laatste richtlijnen en kwaliteitseisen en met de nieuwste installatietechnieken. In overeenstemming met de geldende technische normen en veiligheidseisen, met praktische tips en verantwoorde aanwijzingen.

  Zodat u uw klanten optimaal kan bedienen.

 • 5. U vergroot uw netwerk

  U maakt deel uit van het grootste netwerk van installatiebedrijven, technische dienstverleners en elektrotechnische retailers van Nederland. Techniek Nederland organiseert vele bijeenkomsten, workshops en trainingen, veelal gericht op kennisoverdracht en kennisdeling. Enerzijds omtrent het reguliere ondernemer- en werkgeverschap; anderzijds vanuit de diverse specialistische vakgroepen die zich richten op specifieke markten en technieken.

  Maar ook voor het informelere ontmoeten faciliteert Techniek Nederland diverse netwerkbijeenkomsten, waar u met collega-ondernemers in ontspannen sfeer ervaringen deelt.

  Zo verbindt en inspireert Techniek Nederland.

 • 6. U bent altijd ge├»nformeerd

  Dankzij onze website, nieuwsbrieven, vakbladen, circulaires, bijeenkomsten, workshops en trainingen bent u altijd op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op uw vakgebied en in de sector. In uw persoonlijke profiel bepaalt u precies welke informatie u via notificaties automatisch wilt ontvangen. Zo mist u nooit voor u belangrijk nieuws, informatie over nieuwe producten of diensten, bijeenkomsten of documenten en u bepaalt zelf hoe vaak u dit verzamelde nieuws ontvangt: direct, dagelijks, wekelijks of nooit. In alle gevallen kunt u uw persoonlijke nieuws en agenda ook raadplegen via onze website.

  Zo helpt Techniek Nederland u grip op uw informatievoorziening te houden.

 • 7. U hebt een sterk merk

  U lift mee op de goede reputatie en de naamsbekendheid van Techniek Nederland, dat voor vakmanschap en kwaliteit staat. Met doelgerichte landelijke campagnes maken wij daar ook reclame voor.

  U beschikt over een goede set aan algemene leverings- en verkoopvoorwaarden en mag gebruik maken van het Techniek Nederland-logo als een herkenbaar kwaliteitslabel. Omdat onze leden net als u voldoen aan strikte toelatingscriteria.

  Bovendien wordt u opgenomen in de online Techniek Nederland-ledenzoeker, waar jaarlijks duizenden potentiële klanten een vakkundig installatiebedrijf zoeken. Hoe completer uw bedrijfsprofiel op onze website is, hoe meer u profiteert van dat sterke merk. Want dat dragen we samen met onze leden uit.

  Hopelijk ook met u.

Lid worden?

bullets

Wij vertellen u graag welke voorwaarden er gelden en hoe u zo snel mogelijk van uw lidmaatschap profiteert. Neem om lid te worden contact op met onze Ledenservice:

T 088 5432 790
E ledenservice@technieknederland.nl

Of vul het aanvraagformulier lidmaatschap in of neem contact op met de relatiebeheerder bij u in de regio.