Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Elektromechanisch onderhoud

elektromechanischonderhoud

Elektromechanisch onderhoud (EMO) omvat alle werkzaamheden die nodig zijn om elektromechanische processen draaiend te houden. Bijvoorbeeld een 24-uurs storingsdienst, preventief onderhoud en inspectie, maar ook advies over aanpassingen op grond van nieuwe arbo- of milieuwetgeving en energiebesparing.

Technische uitdagingen zijn er genoeg in dit werkveld. De toepassing van PM-motoren, lineaire motoren en servotechniek is voor een groeiende groep bedrijven relevant.

Zonder kennis geen kwaliteit. Daarom doet de werkgroep EMO er alles aan om het kennisniveau van haar leden op peil te houden. Niet alleen op technisch gebied; de vakgroep deelt ook kennis over energiebesparing, ATEX en regelgeving. Daarnaast nemen we actief deel aan kennisnetwerken samen met overheden en aanpalende brancheorganisaties.

Voeg dit onderwerp toe aan mijn interesses
showMetaLink
IND Elektromechanisch onderhoud
Techniek en Markt

secondary
Michel Wijbrands 240x240 ZW

Heb je een vraag?

Neem contact op met

Michel Wijbrands

Vakgroepmanager

088 543 27 90 | E-MAIL

Uitgelichte webshopartikelen

TOON ALLES

Uitgelichte opleidingen

TOON ALLES

Uitgelichte producten

TOON ALLES

Extra informatie

Specialistische vertalingen

Speciaal voor de leden zijn er 16 specialistische vertalingen, gericht op hbo/wo-niveau, over diverse vraagstukken waar EMO-bedrijven tegenaan lopen.

Lees meer

Instructieboeken elektromechanisch onderhoud (mbo-niveau)

Techniek Nederland heeft samen met ISSO en Wij Techniek een serie van 9 instructieboeken voor elektromechanisch onderhoud ontwikkeld.

Lees meer

Energiebesparingsplicht

Heb je industriële klanten die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas verbruiken? Of een jaarlijks energiegebruik hebben vanaf 10 miljoen kWh elektriciteit of 170.000 m3 aardgas? Die zijn verplicht om uiterlijk 1 december 2023 energiebesparende maatregelen uit te voeren. Lees hier de impact van de regelgeving, welke vragen je van je klanten kunt verwachten en welke service je kunt verlenen. 

Lees verder

quaternary

Circulaires

Alle circulaires

Vakcommissie Elektromechanisch Onderhoud

De Werkgroep EMO is onderdeel van de Vakcommissie Industrie. Ze heeft een sterke netwerkfunctie en richt zich vooral op kennisontwikkeling en -overdracht. Jaarlijks organiseert de werkgroep twee bijeenkomsten met een keur aan onderwerpen en sprekers. Ook is er jaarlijks een studiereis met bezoeken aan leveranciers, fabrikanten, toepassers/gebruikers en buitenlandse EMO-bedrijven.

Agenda

Op dit moment zijn er geen bijeenkomsten gepland

BEKIJK VOLLEDIGE AGENDA