Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Techniek Nederland ondertekent governance code Veilige Energienetten

Ondertekening Governance Code Veilige Energienette
primary

Op woensdag 11 december ondertekenden brancheverenigingen Techniek Nederland, Netbeheer Nederland en Bouwend Nederland de governance code Veilige Energienetten. Daarmee onderschrijven de organisaties het gedeelde belang van veilig werken aan de energienetten en spreken ze af om hun samenwerking op dit gebied te intensiveren.

Vanuit de betrokken organisaties ondertekenden Michel Wijbrands (Techniek Nederland), Marc van der Linden (voorzitter Netbeheer Nederland) en Harold Lever (vakgroep ondergrondse infra Bouwend Nederland) de code. Jeroen Grond, directeur VGMK/HSSE van Stedin, en voorzitter van de stuurgroep voor de totstandkoming is blij met de code: ‘Met de code wordt het vanzelfsprekender om als netbeheerders en ketenpartners samen aan veiligheid te werken. Goed nieuws voor de veiligheid van onze energienetten!’

De governance code Veilige Energienetten lijkt sterk op de governance code Veiligheid in de Bouw. Om afspraken in beide codes goed op elkaar te laten aansluiten, is er veel overleg geweest. Ook in de toekomst blijven betrokken partijen dit doen. Daarnaast worden samenwerkingsmogelijkheden met andere partijen onderzocht op het gebied van veilige energienetten. Denk aan beheerders van warmtenetten of drinkwaterbedrijven.

In de komende maanden gaan Techniek Nederland en de andere betrokken organisaties communiceren over wat de nieuwe code betekent voor hun organisaties.