Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Onze Roadmap CO-certificering staat online. Bereid je nu al voor op de eisen van de nieuwe wet.

Roadmap-CO-certificering-1600
primary

Dinsdag 25 juni heeft ook de Eerste Kamer ingestemd met het wetsvoorstel Certificering gasverbrandingsinstallaties. Daarmee is de wet definitief en kunnen bedrijven zich gaan voorbereiden op onderdelen van de certificering. Techniek Nederland lanceert hiervoor de Roadmap CO-certificering die je als ondernemer helpt bij elke stap op weg naar certificering.

Stapsgewijs voldoen aan alle eisen

Om te mogen werken aan cv-installaties moet je onderneming gecertificeerd zijn en moeten je monteurs gediplomeerd zijn op basis van nieuwe eisen. In onze Roadmap CO-certificering lees je praktische zaken over hoe je als ondernemer kunt gaan voldoen aan de eisen van de nieuwe wet. In een stappenplan geven we alle uitleg, middelen en ondersteuning die je kunt gebruiken op weg naar certificering.

Start met online zelftest vakbekwaamheid monteurs

De eerste versie van de Roadmap is zeker nog niet compleet. Veel details van de wet moeten nog worden uitgewerkt. Er is een MKB-toets uitgevoerd en certificerende instellingen moeten aan het werk om kaders en eisen uit te werken. Het deel ‘Eisen aan je monteurs’ in deze Roadmap bevat de meest concrete informatie. Met deze stap op weg naar certificering kun je nu al aan de slag.

MKB-toets

Techniek Nederland heeft bedongen dat de minister een MKB toets laat uitvoeren. Uit deze MKB toets is duidelijker geworden wat de mogelijke impact van de regeling is op de bedrijfsvoering van MKB bedrijven en ZZP-ers. Dat betekent concreet dat de minister laat doorrekenen wat de kosten van certificering zijn voor kleinere bedrijven. Wij gebruiken deze uitkomsten in gesprekken met de certificerende instellingen over de eisen die zij willen stellen aan het bedrijfsproces om voor deze bedrijven ook een haalbare en betaalbare certificering te kunnen regelen.

Bovendien leggen we de eisen van de certificerende instellingen naast de eisen van veelgebruikte andere kwaliteitssystemen. Zo maken we inzichtelijk wat een bedrijf al in huis heeft en aan welke nieuwe eisen nog moet worden voldaan.  Zo voorkomen we dubbele werkzaamheden en administratieve lasten.

 

Kijk voor meer informatie over CO op CO-certificering in de praktijk