Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Ondernemers: Onmiddellijk PFAS-beleid nodig om faillissementen te voorkomen

UV03156-1600X900
primary

‘Een klein lichtpuntje en in lijn met wat wij hebben bepleit.’ Zo noemen VNO-NCW en MKB-Nederland de brief over PFAS van staatssecretaris Van Veldhoven van vandaag. Volgens de organisaties kunnen we alleen niet wachten tot 1 december en moet met onmiddellijke ingang een oplossing komen om faillissementen te voorkomen.

De staatssecretaris maakte vanmorgen bekend dat zij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft gevraagd om voor 1 december te komen met een tijdelijke, landelijke achtergrondwaarde voor PFAS in de (land)bodem. Nu geldt voor baggerwerken en grondverplaatsing de in laboratoria laagst mogelijke waarneming van PFAS van 0,1 microgram. Deze zogenaamde detectiewaarde is nooit bedoeld als norm voor grond- en baggerwerkzaamheden, maar werkt nu feitelijk wel zo uit. Daardoor valt in deze sectoren al het werk stil. Voor grond bij woningen en industrie is vanuit volksgezondheid een norm van 3 en 7 microgram vastgesteld.

Pas tijdelijk handelingskader aan

VNO-NCW, MKB-Nederland en de branches die de actie van morgen op het Malieveld ondersteunen (zie Manifest), pleiten al langere tijd voor een norm voor water- en grondverzet. In een brief aan de staatssecretaris stellen de ondernemersorganisaties voor om die norm in het Tijdelijke handelingskader nu al op een behoedzaam niveau van 1,0 te stellen; dat is nog altijd veel lager dan voor woningen geldt. ‘Daarmee kunnen de grondverzet- en baggersector weer aan het werk, worden faillissementen voorkomen, terwijl de bodemkwaliteit niet verslechtert’, aldus de organisaties ‘Ook in omringende landen wordt nergens een grenswaarde van 0,1 μg/kg gebruikt.’

Structurele oplossingen

Volgens de ondernemers moeten in het Definitieve handelingskader uiteraard structurele oplossingen worden gevonden. Daar werkt het bedrijfsleven in goed overleg graag aan mee.

We hebben geen vier weken!

‘Vier weken is politiek gezien misschien snel, maar ondernemers hebben die tijd niet meer. Dan is het spreekwoordelijke kalf al verdronken. Wat ons betreft geeft de staatssecretaris morgen op het Malieveld al meer helderheid aan de duizenden ondernemers en introduceert ze de norm,’ aldus VNO-NCW en MKB-Nederland.