Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

senary

Opleiding Monteur SignTechniek

Sign--Techniek-1600x900

Met de opleiding Monteur SignTechniek versterk je de basis van jouw technische carrière in de SignTechniek. De opleiding bestaat uit twee dagen online les én twee dagen les en praktijktraining op locatie. 

Duur

2 dagen online (= VOP-module) + 2 dagen klassikaal

Voor wie? 

Je werkt al even in de SignTechiek en wil doorgroeien naar meer verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Daarvoor wil je je kennis upgraden en je vaardigheden vergroten. 

Waar word je voor opgeleid? 

Je wordt opgeleid voor Monteur SignTechniek. Als Monteur SignTechniek werk je zelfstandig en ben je verantwoordelijk voor werkzaamheden bij het ontwerpen, vervaardigen, plaatsen, inspecteren en onderhouden van Sign-installaties. 

Opbouw en inhoud 

Tweedaagse online basis 

In de twee dagen online opleiding wordt jouw technische kennis gecheckt, uitgebreid en vernieuwd aan de hand van de laatste inzichten, technieken en regelgeving. Het is basistheorie die je direct in de praktijk kunt brengen. Onderwerpen zijn: 

 • Sign (installaties) vervaardigen.
 • Plaatsen, (de)monteren en samenbouwen van Sign op locatie.
 • Uitvoeren van onderhoud aan Sign-installaties.
 • Zorgdragen voor veiligheid.
 • Rapporteren van werkzaamheden.

Tweedaagse praktijktraining klassikaal 

In de verdiepende praktijktraining wordt jouw technische kennis vergroot en vooral in de praktijk toegepast. Nieuwe onderwerpen ten opzichte van de online opleiding zijn: 

 • Sign (installaties) ontwerpen.
 • Realisatie voorbereiden.
 • Uitvoeren van inspecties en onderhoud aan Sign-installaties.
 • Uitvoeren van kwaliteitscontroles.
 • Sign (installaties) opleveren.
 • Sign (installaties) beheren.

Na afloop 

Na de opleiding heb je een uitstekende basis om zelfstandig en met meer verantwoordelijkheid als Sign-monteur te werken. Voor de twee dagen praktijktraining ontvang je een deelnamerapportage en een registratiebewijs van vakmanschap (niveau VP – Vakbekwaam Persoon) in je Vakpaspoort 

Opleidingskosten 

 • Prijs leden: € 599,-
 • Prijs niet-leden € 945,- 

Download hieronder de opleidingsfolder

Monteur-SignTechniek-880x455

Meer informatie of aanmelden 

Wil je weten wanneer je de opleiding kan starten of heb je een andere vraag? Vul dit formulier in, wij nemen contact met je op. De opleiding kent geen formele eindtoets. Na afronding van alle modules ontvang je een registratiebewijs van vakmanschap (niveau VOP – Voldoende onderricht persoon) in je VakpaspoortMeer over het vakbekwaamheidsprogramma lees je op de site van Vakmanschapsigntechniek.nl.

> Ga terug naar de pagina Opleidingen SignTechniek