Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

senary

Opleidingen SignTechniek

Sign-1600x900

Signtechnicus is een prachtig vak. De branche ontwikkelt zich razendsnel door groeiende technische mogelijkheden en volop nieuwe producten en diensten.

Van printing en offline signage tot digitale technieken in de vorm van ledschermen, systemen voor narrowcasting en dynamische communicatie. Opdrachtgevers vragen daarbij om topkwaliteit, veiligheid, duurzaamheid en creativiteit met impact. Bovendien moet worden voldaan aan alle (wettelijke) omgevingsnormen. Zeker als het gaat om lichtreclame of de inzet van andere technisch complexe installaties, komt daar veel vakkennis bij kijken. 

Leerlijn SignTechniek 

Door de snelle ontwikkelingen in de branche en de steeds hogere eisen die worden gesteld aan kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid, groeit de behoefte aan een opleiding die de volle breedte van het vak afdekt. De nieuwe leerlijn Vakmanschap SignTechniek – ontwikkeld door de Vakgroep SignTechniek van Techniek Nederland en Wij Techniek – doet dit door een modulaire opbouw. Hierdoor kunnen zowel beginnend monteurs, monteurs en werkverantwoordelijken hun kennis en vaardigheden vergroten en actualiseren.

Opleiding Basismonteur SignTechniek 

De online opleiding Basismonteur SignTechniek is de basismodule van deze complete leerlijn en geeft je een goede basis om onder begeleiding beroepservaring op te gaan bouwen in de SignTechniek. 

Duur: 2 dagen online – niveau VOP (Voldoende Onderricht Persoon) 

Opleiding Monteur SignTechniek (VP)

Met de opleiding Monteur SignTechniek versterk je de basis van jouw technische carrière in de SignTechniek. 

Duur: 2 dagen online (= VOP-module) + 2 dagen klassikaal 

Opleiding Werkverantwoordelijke SignTechniek (WV)

Met de Opleiding Werkverantwoordelijke SignTechniek leg je een solide basis voor vakmanschap en de erkenningsregeling. Je ontvang het bewijs van vakbekwaamheid in het Vakpaspoort, waarmee jouw organisatie zich kan aanmelden voor een erkenning van InstallQ. 

Duur: 2 dagen online (= VOP module) + 2 dagen klassikaal (= VP module) + 2 dagen online + eindtoets

/