Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Scholing

scholing

Goed en aantrekkelijk onderwijs is cruciaal voor een gezonde groei van de branche. Techniek Nederland strijdt voor goede en aansluitende opleidingen, docenten, erkende leerbedijven en leslocaties. We stimuleren een flexibel en bij de tijd MBO en HBO aanbod. We werken aan een leven lang ontwikkelen door permanente educatie, een branchevakmanschapstructuur en vakpaspoort.

Techniek Nederland is zeer actief in het netwerk van onderwijs en scholen en zorgt voor een actueel opleidingsaanbod. 

Het is onze taak
• de keuze voor technisch onderwijs te promoten bij jonge leerlingen;
• onderwijs en bedrijfsleven beter op elkaar aan te laten sluiten;
• en de overheid te stimuleren voldoende te investeren in goed onderwijs.

Voeg dit onderwerp toe aan mijn interesses
showMetaLink
SEA Scholing
PER Einde dienstverband

Scholing basis

bullets

Ben jij klaar voor de toekomst én voor een baan in de techniek?

Beroepen

bullets

Wil jij weten welke beroepen en niveaus er allemaal zijn?

Uitgelichte webshopartikelen

TOON ALLES

Uitgelichte opleidingen

TOON ALLES

Uitgelichte producten

TOON ALLES

Extra informatie

Branche vakmanschapsstructuur

Wil je een overzicht van de beroepen in de Installatietechniek? Kijk dan in de branchevakmanschapsstructuur. Deze is er voor en door professionals in de technische installatiebranche en laat zien wat de meest voorkomende beroepen zijn in de branche. Welke taken bij deze beroepen horen. En welke kennis, vaardigheden en certificaten daarbij vereist zijn.

Lees meer

Centraal register en vakpaspoort

Momenteel werken we met de sociale partners en kwaliteitsorganisaties aan een centraal register voor erkenningsregelingen en vakbekwaamheidsbewijzen in de techniek. Zo is onlangs de stichting Centraal Register Installatietechniek door de sociale partners opgericht. En zal in het komende jaar de eerste versie van het Vakpaspoort in de lucht komen. Hiermee kunnen technici in onze branche hun vakmanschap, zoals certificeringen, straks in één oogopslag zichtbaar maken via een app.

Samenwerking Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven

Techniek Nederland neemt deel aan de afstemming tussen de mbo’s en het bedrijfsleven binnen het SBB. Daar worden de kwalificaties voor het mbo gedefinieerd en overlegd over de erkende leerbedrijven en de beroepspraktijkvorming. Wij zijn vertegenwoordigd in de sectorkamer Techniek en Gebouwde omgeving en binnen het marktsegment Technische Installaties dat het marktsegment van adviezen voorziet. Wilt u een stageplek of meer weten over de erkenning als leerbedrijf?

Lees meer

Be an Engineer leidt zij-instromers succesvol naar baan op hbo-niveau

De technische sector kampt met een fors tekort aan specialisten. Om de instroom van engineers op hbo-niveau te bevorderen, is het landelijke initiatief Be an Engineer gestart. Hbo’s spotten geïnteresseerden voor een technische opleiding, brengen hen in contact met bedrijven die in hen willen investeren en bij een match, sluiten ze een deal. Mede-initiatiefnemer Unica trok via Be an Engineer al twee nieuwe zij-instromers aan en deelt hier de ervaringen.

Lees meer

senary

Circulaires

Alle circulaires

Agenda

Op dit moment zijn er geen bijeenkomsten gepland

BEKIJK VOLLEDIGE AGENDA