Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Veilig werken

veilig werken

Voor werkgevers en werknemers in onze branche ziet iedere dag er anders uit. Eén ding blijft onveranderd: veiligheid staat voorop. Dat vindt ook de overheid. Daarom is er de Arbowet voor een veilige en gezonde werkplek.

Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)
Werkgevers en werknemers moeten risico’s in kaart  brengen voordat ze kunnen starten met de werkzaamheden. Op de werkplek in het bedrijf en op de werk- of projectlocatie. Lees meer over de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) voor de installatiebranche of detailhandel.

VCA-certificaat
VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Met dit certificaat toont u aan dat u uw veiligheidszaken op orde heeft. Lees meer.

Voeg dit onderwerp toe aan mijn interesses
showMetaLink
ARB Veilig werken

secondary
Mari-Garcia-180x180zw

Heeft u een vraag?

Neem contact op met

Mari Garcia

Werkgeverszaken

088 543 27 90 | EMAIL

Uitgelichte webshopartikelen

TOON ALLES

Uitgelichte opleidingen

TOON ALLES

Uitgelichte producten

TOON ALLES

Extra informatie

Generieke Poort lnstructie

De bouwplaats moet een veilige en gezonde werkplek zijn voor iedereen die daar werkzaamheden verricht. Daarom is het noodzakelijk dezelfde uitgangspunten voor veilig werken te hanteren en goede afspraken met elkaar te maken. De leden van de Governance Code veiligheid in de bouw hebben afgesproken dat per 1 april 2019 iedereen die werkzaamheden gaat verrichten op bouwprojecten een basisinstructie gevolgd moet hebben. Deze standaard heet de Generieke Poort lnstructie of GPl.

Lees meer

Norm asbest

Het is in Nederland wettelijk verboden om als medewerker werkzaamheden aan asbesthoudend materiaal toe te passen waarbij breuk of verspanende werkzaamheden (boren, zagen en slijpen)  plaatsvinden. Alleen gecertificeerde asbestsaneringsbedrijven mogen deze werkzaamheden uitvoeren. Asbest kan onder strikte voorwaarden ook worden verwijderd door niet gecertificeerde bedrijven, als de condities zijn vastgelegd in een taakrisicoanalyse (TRA) als onderdeel van het Veiligheids- & Gezondheidsplan of de risico-inventarisatie en -evaluatie.

Risico’s van werken met asbest

Gevaarlijke vezels, zoals asbest, kunnen onopgemerkt worden ingeademd en in de longen achterblijven. Vanwege de eigenschappen van de asbestvezels kunnen de longen deze vezels slecht verwijderen. Zo kan blootstelling aan asbest  na jaren tot ernstige schade leiden. 

Maatregelen

Treft u asbest aan, stop met de werkzaamheden en bespreek de eventuele aanwezigheid van asbest met de werkplekleiding. Het kan voorkomen dat u, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, toch in aanraking bent gekomen met asbest of andere gevaarlijke stoffen. De werkgever zal, waar mogelijk, de opdrachtgever aansprakelijk stellen. Zorg er ook voor dat in uw personeelsdossier wordt geregistreerd waar, wanneer en op welke wijze u bent blootgesteld aan asbest of andere gevaarlijke stoffen. Noteer dit ook voor uzelf. 

Gevaarlijke stoffen

Wanneer het gaat over Veilig werken, kunt u ook denken aan gevaarlijke stoffen. Asbest bijvoorbeeld. Blootstelling aan asbest kan tot gezondheidsschade leiden. Het komt regelmatig voor dat medewerkers in de installatie- en isolatiebranches in aanraking komen met asbesthoudende materialen. Wat zijn de risico's en welke maatregelen kunt u treffen?

senary

Circulaires

Alle circulaires

Agenda

Op dit moment zijn er geen bijeenkomsten gepland

BEKIJK VOLLEDIGE AGENDA