Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Praktijkdagen Veilig Werken 2024

Up-to-date blijven met je arbo kennis? Voldoen aan de arbowetgeving en je certificaten behouden?  Een eventueel bezoek van de Nederlandse Arbeidsinspectie met vertrouwen tegemoet zien en met glans kunnen doorstaan? Geef je dan op voor de Praktijkdagen Veilig Werken. Er is een Praktijkdag speciaal voor de monteur/leidinggevende én één voor het middenkader en management. 

 • Tijdens de Praktijkdag voor Monteurs en Uitvoerend leidinggevenden ligt de nadruk op het organiseren van de persoonlijke veiligheid in de dagelijkse praktijk.
 • De Praktijkdag voor Middenkader en Management richt zich vooral op de mogelijkheden om wettelijk en praktisch invulling te geven aan de verantwoordelijkheid voor een veilige werkomgeving.

Beide Praktijkdagen hebben met elkaar gemeen dat in de diverse workshops zowel de persoonlijke als de collectieve veiligheid centraal staat en daarmee het veiligheidsgedrag binnen de branche bevorderd wordt.

Wat kun je verwachten?

 • Een inspirerende en interactieve dag met verschillende workshops onder leiding van professionele cursusleiders met bewezen deskundigheid.
 • Actuele wetgeving, technieken en praktische handvatten waarmee je de veiligheid op de werkvloer vergroot.
 • Uitwisselen van ervaringen met collega’s uit andere bedrijven.
 • Ervaren docenten staan tijdens de modules voor je klaar. Werk binnen en buiten met de modernste hulpmiddelen tijdens realistische simulaties. 

Monteurs en Uitvoerend leidinggevenden

Tijdens de praktijkdagen voor Monteurs / Uitvoerend Leidinggevenden staan zes modules centraal:

 1. Verantwoord kiezen tussen collectieve en persoonlijke valbescherming
 2. Leren van incidenten
 3. Goed (veiligheids)gedrag doet volgen
 4. Veilig op weg en weer thuis met de bestelbus en aanhanger
 5. BHV-mogelijkheden op de projectlocatie
 6. Veilig en slim gebruik van de hoogwerker

Download informatie over de praktijkdagen Monteurs en Uitvoerend leidinggevenden.

Extra: Opleiding Certificaat Hoogwerker en Basisopleiding di-isocyanaten

 • Na de plenaire afsluiting van de Praktijkdag Veilig en Gezond Werken kun je (opnieuw) een drie jaar geldig hoogwerkerscertificaat behalen. Hiervoor dien je alleen de laatste module van de Praktijkdag gevolgd te hebben: Veilig en slim gebruik van de hoogwerker.
 • Daarnaast is er de optie om het certificaat basisopleiding gebruik van di-isocyanaten te behalen. Hiervoor hoef je geen deel te nemen aan de dagmodules.

Middenkader en Management

Tijdens de praktijkdagen voor het Middenkader en Management staan vier modules centraal:

 1. De vertrouwenspersoon wettelijk verplicht? Hoe vliegen we dat aan?
 2. Inloopspreekuur: juridische valkuilen bij de inhuur van zzp’ers vermijden
 3. De waarde van een verdiepende RIE (o.a. gevaarlijke stoffen, fysieke belasting of PSA)
 4. De laatste ontwikkelingen met betrekking tot veilig en gezond werken

Download informatie over de praktijkdagen Middenkader en Management.

Deze Praktijkdagen zijn speciaal ontwikkeld voor monteurs / uitvoerend leidinggevenden en Middenkader en Management. Meld je nu aan en klik hieronder op de datum naar keuze voor meer inhoudelijke informatie.