Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Generieke Poortinstructie

De bouwplaats moet een veilige en gezonde werkplek zijn voor iedereen die daar werkzaamheden verricht. Daarom is het noodzakelijk dezelfde uitgangspunten voor veilig werken te hanteren en goede afspraken met elkaar te maken. De leden van de Governance Code veiligheid in de bouw hebben afgesproken dat per 1 april 2019 iedereen die werkzaamheden gaat verrichten op hun bouwprojecten een basisinstructie gevolgd moet hebben. Deze standaard heet de Generieke Poort lnstructie of GPl.

De Generieke Poortinstructie vergroot de veiligheid op de bouwplaats en voorkomt dat medewerkers en leveranciers die op bouwplaatsen van verschillende hoofdaannemers komen, steeds een andere poortinstructie moeten volgen voor zij aan het werk kunnen.

Hoe werkt het?

Om de GPI te halen moeten modules worden gevolgd en getoetst. Hiervoor kan men terecht op de website gpi.nu. Men kan dit doen vanaf een eigen werkplek, thuis of zelfs op een mobiele telefoon. Wanneer de GPI is gevolgd en behaald, geldt deze een jaar. Het betekent dat medewerkers met de poortinstructie op alle bouwplaatsen van bij de Governance Code aangesloten bouw- en installatiebedrijven terecht kunnen.

Om de GPI te kunnen doorlopen en het certificaat te halen, heeft u een inlogcode nodig. Deze krijgt u van uw werkgever of opdrachtgever of bestelt u zelf in de webshop van gpi.nu

De GPI kent drie modules:

  • Module Infra
  • Bouw en Utiliteit
  • Module Installatie

Als u de module Installatie heeft behaald dan geeft deze module ook toegang tot bouw- en infra projecten. U hoeft dus geen drie verschillende poortinstructies te behalen.

Voor wie is de GPI verplicht?

De GPI is verplicht voor alle operationele medewerkers die werkzaamheden verrichten
op projecten en de operationeel leidinggevenden. Ook als u al in het bezit bent van VCA-Basis of VCA-vol.

Heeft u vragen?

Bekijk de meestgestelde vragen bij GPI.nu