Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Hulp bij verkopen of kopen van een installatiebedrijf

sleuteloverdracht

Als ondernemer komt er een moment waarop u besluit dat u toe bent aan een nieuwe fase. Het kan zijn dat u op zo’n moment uw bedrijf wil verkopen terwijl een ander juist wil groeien door een bedrijf over te nemen. De kunst is om deze ondernemers met elkaar in contact te brengen. Juist om die reden is Techniek Nederland een marktplaats gestart.

Op de website Installatiebedrijfkopen.nl kunt u, als u wilt stoppen, uw bedrijf te koop aanbieden. Bent u juist van plan om uit te breiden of uw werkgebied uit te bouwen, dan kunt u daar contact zoeken met aanbieders van een installatiebedrijf. Als beide partijen een account hebben, kunnen zij contact met elkaar opnemen. Vervolgens kunt u rechtstreeks en onderling de bespreking en onderhandelingen voeren.

Uw installatiebedrijf verkopen?
Wij zorgen voor de etalage!

Hulp van uw regio- of relatiemanager

Voor het plaatsen van een advertentie (‘Te koop’ of ‘Te koop gevraagd’) moet u eerst contact opnemen met een van onze regiomanagers of relatiebeheerders. Zij weten welke informatie noodzakelijk is om de advertentie te kunnen publiceren en helpen u bij de voorbereiding en het opstellen van de tekst. Ook kunnen zij u - als u dat wenst of zoekt - in contact brengen met een (juridisch of financieel) adviseur die het proces kan begeleiden.

Hoe werkt het proces? Stap voor stap

 1. Zoekt u hulp bij de verkoop (of de aankoop) van een installatiebedrijf, neem dan contact op met één van uw regiomanagers of relatiebeheerders.
 2. Samen met een van uw contactpersonen verzamelt u de gegevens voor uw advertentie die we op Installatiebedrijfkopen.nl publiceren.
 3. Uw contactpersoon zorgt vervolgens dat uw advertentie anoniem op de website komt te staan.
 4. Elke reactie van een geïnteresseerde koper of verkoper wordt vervolgens rechtstreeks naar u doorgestuurd.
 5. U neemt zelf contact op met de partij die interesse toont.
 6. Zodra er een klik is, kunt u zelf - eventueel met uw adviseur(s) - de onderhandeling starten.

Onze toegevoegde waarde

 • U ervaart het gemak om kopers en verkopers bij elkaar te brengen.
 • U heeft de garantie dat u als verkoper uw bedrijf anoniem kunt aanbieden.
 • U kunt een beroep doen op een netwerk van deskundige adviseurs voor het verkoopproces.

Neem contact met ons op

Klaar voor de grote stap? Start dan, afhankelijk van uw bedrijfsomvang, met een oriënterend gesprek met de relatiebeheerder voor uw provincie. Contactgegevens vindt u hieronder. 

Relatiebeheerders

Zuid-Holland, Zeeland

Tobias Niemeijer | T 06 132 944 07 | E t.niemeijer@technieknederland.nl

Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland

Bertram Huethorst | T 06 578 337 81 | E b.huethorst@technieknederland.nl

Limburg, Brabant

Laurens-Jan Herrings | T 06 823 776 39 | l.herrings@technieknederland.nl

Utrecht, Flevoland, Noord-Holland

Ruud Voortallen | T 06 302 925 26 | E r.voortallen@technieknederland.nl

 

Is uw bedrijf (nog niet) verkoopklaar?

Een installatiebedrijf te koop aanbieden is niet zo eenvoudig als een tafeltje op Marktplaats zetten. Een dergelijk verkoopproces vergt een goede voorbereiding, waarbij deskundig advies van een professional vaak nodig is. Mogelijk heeft u zelf al een goede adviseur, bijvoorbeeld via uw accountant. Mocht dit niet zo zijn, dan heeft Techniek Nederland een netwerk met externe adviseurs die ruime ervaring hebben bij bedrijfsovernames in de installatiesector. Zij weten waar ze het over hebben en kennen de dynamiek van de branche.

Meer informatie vindt u op de speciale pagina Bedrijfsovername en -opvolging. Hier bieden wij diverse tips en kennis. Ook kunt u via deze pagina contact met ons opnemen waarna wij informatie over adviseurs toesturen. Het is vervolgens aan u en de adviseur om tot een gewenste samenwerkingsvorm te komen. Als alles klaar staat om uw bedrijf te verkopen, dan zetten wij bedrijf in de ‘etalage’.

Wat kost een advertentie op installatiebedrijfkopen.nl?

 • Leden van Techniek Nederland kunnen gratis een advertentie toevoegen aan installatiebedrijfkopen.nl
 • Niet-leden betalen € 300,- (ex. btw) om gedurende zes maanden een advertentie 'te koop gevraagd' te tonen op installatiebedrijfkopen.nl
 • Plaatsing van een advertentie 'te koop aangeboden' is exclusief voorbehouden aan leden van Techniek Nederland.