Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

quaternary

Veilig aan de slag met zonne-energie

installeren zonnepanelen op plat dak

Onderstaande instrumenten helpen u bij het veilig installeren van zonnepanelen.

  1. Arbocatalogus “Veilig werken op hoogte in de installatie-en isolatiebranches”. De huidige Arbocatalogus wordt momenteel herzien en is een gezamenlijke actie met Holland Solar.
  2. Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2023. Deze dagen worden jaarlijks georganiseerd op diverse locaties in het land en de inhoud is gericht op veilig en gezond werken op iedere werklocatie. Tijdens deze praktijkdagen wordt aandacht gegeven aan het veilig installeren van zonnepanelen;
  3. De Bewust Veilig Dag wordt ieder jaar door Techniek Nederland in samenwerking met Bouwend Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland georganiseerd en is gericht op veilig en gezond werken. Op de Bewust Veilig Dag (29 maart 2023) worden, via de inzet van de vakbus, een aantal toolboxen gegeven gericht op het veilig en gezond werken bij het installeren van zonnepanelen. Daarnaast wordt deze toolbox ook digitaal gegeven zodat alle bedrijven die zich bezig houden met het installeren van zonnepanelen de toolbox kunnen bijwonen.
  4. De InstallQ Erkenningsregeling Zonnestroomsystemen stelt vakbekwaamheidseisen vast op het gebied van veilig en gezond werken. Techniek Nederland benadrukt het belang om te werken met erkende installateurs. Momenteel wordt ook gewerkt aan een certificatieregeling zonnestroom met overeenkomstige eisen in het kader van vakbekwaamheid en veilig en gezond werken.
  5. Brandweer Nederland heeft, met medewerking van Techniek Nederland, Holland Solar en het Verbond van Verzekeraars, het ‘Veilig huis Vinkie’ in het leven geroepen. Dit charmant-brutale vinkie herinnert mensen aan de veiligheid van hun huis. Op de website www.veilighuisvinkie.nl staan tips en afvinklijsten voor het vinden van een erkende installateur en voor onderhoud van je zonnepanelen. 
secondary
Helene Minderman 01 240x240

Heb je een vraag?

Neem contact op met

Hélène Minderman

Branchemanager

088 543 26 34 | E-MAIL