Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

quaternary

Toolbox Slim Energie Besparen met de slimme meter voor de zakelijke markt

slimme-meter

In deze toolbox leest u alles over energiebesparing met behulp van de slimme meter.

Naast deze Toolbox Slim Energie Besparen voor de zakelijke markt is er een Toolbox voor de particuliere markt.

Energiebesparen is hot. En u bent als installateur, bouwbedrijf of aanbieder van duurzame energiesystemen een belangrijke partij bij het verduurzamen van woningen.

Alle huiseigenaren in Nederland krijgen de komende tijd gratis een slimme meter aangeboden. Miljoenen huishoudens krijgen zo een positief energie-apparaat. Een mooi moment om hen een extra aanbod toe doen voor energiebesparende maatregelen of duurzame opwekking van energie. Door juist op die wijken waar men net een slimme meter heeft gekregen te mikken in uw marketing, heeft u een mooie opstap naar opdrachten op dit gebied.

Inhoud toolbox

Deze toolbox biedt u communicatiemiddelen om u te helpen aan te haken bij de uitrol van de slimme meter. U kunt er gemakkelijk uw bedrijfsnaam en logo onder plakken. Er zijn teksten voor op uw website, standaardbrieven, advertenties voor in huis-aan-huisbladen, kaarten voor uw (potentiële) klanten, teksten, beelden en meer. Bij de middelen staat een korte omschrijving hoe u het kunt gaan inzetten. De handige links zijn verwijzingen naar websites van belangrijke organisaties op het gebied van energiebesparing.

De toolbox is ingedeeld in vier onderdelen:

  • Marketing- en communicatiemiddelen over de slimme meter als aanleiding voor energiebesparing
  • Informatie over de slimme meter
  • Informatie over energiebesparing
  • Informatie over convenant energiebesparing

Marketing- en communicatiemiddelen over de slimme meter als aanleiding voor energiebesparing

U vindt hier tekst en beeld om op uw website en/of onder uw e-mails te plaatsen. En een kant en klare brief die u kunt sturen naar uw klanten die net een slimme meter hebben gekregen. U vindt ook een hulpmiddel voor klantanalyse: marketing begint met kennis over uw (potentiële) klanten.

Beeldbank Toolbox Slim energie besparen

bullets

Een beeldbank met rechtenvrije foto's van het thema.

Kaartenset 'Bespaar beter met de slimme meter' voor de zakelijke markt

bullets

Drukwerkbestanden van 8 verschillende en prikkelende ansichtkaarten ter promotie van uw bedrijf als technisch adviseur energiebesparing. U kunt zelf een keuze maken. Download de gratis bestanden om ze bij uw eigen drukker te laten drukken.

Informatie over slimme meter

Met deze informatie kunt u als ondernemer uw kennis aanvullen op het gebied van slimme meters en (gratis) energieverbruiksmanagers (display of app). Met powerpoint om uw medewerkers te informeren.

Informatie over energiebesparing

Met deze informatie kunt u uw kennis actualiseren op het gebied van energiebesparing en duurzame opwekking van energie. Er is subsidie voor duurzame warmtetoestellen.

Informatie over convenant energiebesparing

Hier vindt u informatie over het Convenant Energiebesparing Gebouwde Omgeving. De Werkgroep Lokale Markplaats van dit convenant biedt u deze toolbox gratis aan.

Plannings- en plaatsingsoverzicht slimme meter

arrowlist

Hier vindt u informatie over de plaatsing van slimme meters in uw regio en hoe ver die uitrol gevorderd is.
www.slimenergiebesparentool.nl

Voorlichting aan MKB bedrijven

arrowlist

Onderstaande websites geven informatie over energie besparen en de slimme meter. U kunt naar deze websites verwijzen op uw eigen website ter informatie voor uw zakelijke klanten. Gebruik hiervoor ook onderstaande beschrijvingen.

  • Uitleg slimme meter: Uitleg over de werking van de slimme meter, waarom u hem krijgt en wat de voordelen zijn. Bevat ook een filmpje over de plaatsing van de meter. Dit filmpje of een link kunt u op uw website zetten om klanten te informeren.
  • Energieverbruiksmanagers: De slimme meter biedt pas echt informatie over energieverbruik als u hem koppelt aan een energieverbruiksmanager. Dat kan een app, een website of een display aan de muur zijn. Deze site laat u zien welke producten en diensten er zijn, wat ze te bieden hebben, hoeveel ze kosten (sommige zijn gratis) en toont reviews van gebruikers.
  • Energielabel: Informatie over energielabels van verschillende apparaten om energieverbruik in te schatten.
  • Energiesubsidiewijzer: Welke landelijke, provinciale en gemeentelijke subsidies zijn er voor energiebesparende maatregelen?

Handige links met informatie energiebesparing zakelijke markt

arrowlist