Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

quaternary

Toolbox Slim Energie Besparen met de slimme meter voor de particuliere markt

slimme-meter

In deze toolbox leest u alles over energiebesparing met behulp van de slimme meter.

Energiebesparen is hot. En u bent als installateur, bouwbedrijf of aanbieder van duurzame energiesystemen een belangrijke partij bij het verduurzamen van woningen.

Alle huiseigenaren in Nederland krijgen de komende tijd gratis een slimme meter aangeboden. Miljoenen huishoudens krijgen zo een positief energie-apparaat. Een mooi moment om hen een extra aanbod toe doen voor energiebesparende maatregelen of duurzame opwekking van energie. Door juist op die wijken waar men net een slimme meter heeft gekregen te mikken in uw marketing, heeft u een mooie opstap naar opdrachten op dit gebied.

Inhoud toolbox

Deze toolbox biedt u communicatiemiddelen om u te helpen aan te haken bij de uitrol van de slimme meter. U kunt er gemakkelijk uw bedrijfsnaam en logo onder plakken. Er zijn teksten voor op uw website, standaardbrieven, advertenties voor in huis-aan-huisbladen, kaarten voor uw (potentiële) klanten, teksten, beelden en meer. Bij de middelen staat een korte omschrijving hoe u het kunt gaan inzetten. De handige links zijn verwijzingen naar websites van belangrijke organisaties op het gebied van energiebesparing.

De toolbox is ingedeeld in vier onderdelen:

  • Marketing- en communicatiemiddelen over de slimme meter als aanleiding voor energiebesparing
  • Informatie over de slimme meter
  • Informatie over energiebesparing
  • Informatie over convenant energiebesparing

Naast deze Toolbox Slim Energie Besparen voor de particuliere markt is er een Toolbox voor de zakelijke markt.

Marketing- en communicatiemiddelen over de slimme meter als aanleiding voor energiebesparing

U vindt hier tekst en beeld om op uw website en/of onder uw e-mails te plaatsen. En een kant en klare brief die u kunt sturen naar uw klanten die net een slimme meter hebben gekregen. U vindt ook een hulpmiddel voor klantanalyse: marketing begint met kennis over uw (potentiële) klanten.

Beeldbank Toolbox Slim energie besparen

bullets

Een beeldbank met rechtenvrije foto's van het thema.

Kaartenset 'Bespaar beter met de slimme meter' voor de particuliere markt

bullets

Drukwerkbestanden van prikkelende ansichtkaarten ter promotie van uw bedrijf als technisch adviseur energiebesparing.

Informatie over slimme meter

Met deze informatie kunt u als ondernemer uw kennis aanvullen op het gebied van slimme meters en (gratis) energieverbruiksmanagers (display of app). Met powerpoint om uw medewerkers te informeren.

Informatie over energiebesparing

Met deze informatie kunt u uw kennis actualiseren op het gebied van energiebesparing en duurzame opwekking van energie. Er is subsidie voor duurzame warmtetoestellen.

Informatie over convenant energiebesparing

Hier vindt u informatie over het Convenant Energiebesparing Gebouwde Omgeving. De Werkgroep Lokale Markplaats van dit convenant biedt u deze toolbox gratis aan.

Handige links naar informatiebronnen over energiebesparing

arrowlist

Slimme energiemeter - Autoriteit persoonsgegevens
Informatie over privacy en gedragscodes slimme meter op website Autoriteit Persoonsgegevens

Plannings- en plaatsingsoverzicht slimme meter
Hier vindt u informatie over wanneer in uw omgeving de plaatsing van slimme meters start en hoe ver die uitrol gevorderd is.

Potentiekaarten energiebesparing VNG
Het CBS heeft op basis van diverse bronnen in beeld gebracht welke buurten en zelfs onderdelen van buurten meer of minder potentie hebben om met energiebesparende maatregelen aan de slag te gaan. Gemeenten en bedrijven kunnen hiermee gerichter hun communicatie en marketing inzetten om koopwoningeigenaren te bewegen energetische maatregelen te treffen. De potentiekaarten geven onder andere ook meer inzicht in de grootte van de doelgroep.

Voorlichting aan consumenten

arrowlist

Onderstaande websites geven de consument informatie over energie besparen en de slimme meter. U kunt naar deze websites verwijzen op uw eigen website. Gebruik hiervoor ook onderstaande beschrijvingen.

 

Campagne ‘Energie besparen doe je nu’
Publiekscampagne van de Rijksoverheid over energiebesparing en duurzame opwekking. Met inspirerende verhalen, korte informatie over twaalf verbeteropties aan uw woning en verwijzingen naar aanbieders en energieloketten en informatie over subsidies.

Uitleg slimme meter
Uitleg over de werking van de slimme meter, waarom u hem krijgt en wat de voordelen zijn. Bevat ook een filmpje over de plaatsing van de meter. Dit filmpje of een link kunt u op uw website zetten om klanten te informeren.

Energieverbruiksmanagers 
De slimme meter biedt pas echt informatie over energieverbruik als u hem koppelt aan een energieverbruikmanager. Dat kan een app, een website of een display aan de muur zijn. Deze site laat u zien welke producten en diensten er zijn, wat ze te bieden hebben, hoeveel ze kosten (sommige zijn gratis) en toont reviews van gebruikers.  

Energieloketten
Het Energieloket in uw gemeente helpt u met de volgende stap naar het verbeteren van de woning. Ze geven advies over welke isolatie voor uw huis geschikt is en kunnen u in contact brengen met isolatiebedrijven.

Duurzame Aanbieder
Door uw woning energieneutraal te maken, woont u comfortabeler en daalt uw energierekening. De Duurzame Aanbieder geeft u deskundig advies, maakt samen met u een plan, geeft informatie over financieringsmogelijkheden én voert de energiebesparende maatregelen samen met andere gespecialiseerde bedrijven uit. Met een Energieprestatiegarantie als mogelijk resultaat.

 
Bespaartips Energie Vereniging Eigen Huis
Bespaartips hoe consumenten energie kunnen besparen op o.a. elektriciteit en gas.
 
Milieu Centraal
Onafhankelijke vraagbaak met praktische tips en adviezen met zo’n 100 onderwerpen over energie in huis. Van afwasmachine tot zonnepanelen. Voor de beginner en voor de ervaren bespaarder.
 
Energielabel
Informatie over energielabels van verschillende apparaten om energieverbruik in te schatten.

VerbeterUwHuis
Online adviesmodule om te ontdekken hoe uw woning (nog) zuiniger en duurzamer kan worden, hoeveel dat kost en wat het u oplevert. 

Vergelijk mijn energieverbruik
Is mijn jaarlijkse energieverbruik hoger of lager dan vergelijkbare huishoudens? 

Energiesubsidiewijzer
Welke landelijke, provinciale en gemeentelijke subsidies zijn er voor energiebesparende maatregelen?

Woningchecklist bij koop, verhuur of verbouwing
Ga voorbereid naar uw makelaar, aannemer of verhuurder en voorkom de negen grootste woonteleurstellingen. Maak gebruik van de WoningChecklist om te inventariseren wat er mogelijk is op het gebied van energiebesparing en aanpassingen.

De Energiebespaarlening
De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis te kunnen financieren. Afhankelijk van hoeveel energie u verbruikt, kan die besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken.

Warmtepompverkenner.nl
Warmtepompverkenner.nl is een online tool voor consumenten om snel en eenvoudig inzicht krijgen in welke warmtepomp in hun woonsituatie toepasbaar is.