Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

CV-ketels: informatie voor consumenten

UV04831-cv-ketel-1600x900

Bent u op zoek naar een nieuwe cv-ketel? Bijvoorbeeld om te gebruiken in combinatie met een Hybride warmtepomp? Of wilt u onderhoud laten doen aan uw bestaande cv-ketel? Dan bent u bij de leden van Techniek Nederland aan het juiste adres. Zij kunnen u helpen de juiste keuze te maken en beschikken over de juiste vakkennis voor kwalitatief goed onderhoud.

Voeg dit onderwerp toe aan mijn interesses
hideMetaLink

Wettelijke Certificering voor cv-ketels

Op 14 september 2020 is de Wettelijke Certificering gasverbrandingsinstallaties in werking getreden. De handhaving start per april 2023. Vanaf die datum is het verboden werkzaamheden uit te voeren of te laten uitvoeren aan een cv-ketel, zonder dat voor die werkzaamheden wordt beschikt over een certificaat, afgegeven door een instelling die door de wetgever is aangewezen. Als eigenaar bent u vanaf die datum wettelijk verplicht de werkzaamheden te laten uitvoeren door een gecertificeerde installateur. Installatiebedrijven zijn ook wettelijk verplicht zich te laten certificeren. Een gecertificeerd installateur is herkenbaar aan het CO-Vrij logo en terug te vinden in onze ledenlijst.

Levertijden en beschikbaarheid

Helaas er is momenteel een schaarste is aan grondstoffen en onderdelen. Dit is een wereldwijd probleem als direct gevolg van o.a. de corona-pandemie en de oorlog in Oekraïne maar ook de toegenomen vraag en de druk die dat legt op de productiecapaciteit bij de fabrikanten. Hierdoor zijn er leveringsproblemen van elektrotechnische onderdelen. Zo zijn bepaalde nieuwe cv-ketels en cv-ketelonderdelen niet of erg moeilijk leverbaar. Dit resulteert in lange levertijden van minimaal 12 weken. De verwachting is dat de beschikbaarheid van deze onderdelen medio 2023 verbetert zodat het productieproces weer opgeschaald kan worden en ontstane achterstanden zo spoedig mogelijk weggewerkt kunnen worden.

Toegenomen vraag en installatiecapaciteit

Door de toegenomen vraag naar warmtepompen (en andere energietransitie gerelateerde artikelen) en de schaarste aan personeel lopen de levertijden extra op. Dit resulteert soms in extra wachttijden voordat een installatie geplaatst kan worden. Dit is echt geen onwil van de installateur maar het ontbreekt aan installatiecapaciteit door vakmensen.

Onderhoud of aankoop cv-ketel?

Laat u goed adviseren door een erkende installateur. Wilt u persoonlijk advies over andere duurzame maatregelen voor uw woning? Neem dan contact op met uw erkende, bij Techniek Nederland aangesloten, installatiebedrijf.

Interessante links

Persbericht: Installateurs zien prijzen stijgen en leveringen haperen 

Meer informatie over Zonnepanelen of Warmtepompen? Terug naar de consumentenpagina
Meer nieuws over dit onderwerp