Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Techniek Nederland tekent Klimaatakkoord

minister-wiebes-klimaatakkoord-1600
primary

Voorzitter Doekle Terpstra tekende op 4 september namens Techniek Nederland voor steun aan het Klimaatakkoord. De leden van Techniek Nederland spelen een belangrijke rol in het uitvoeren van maatregelen in gebouwen en woningen, in de infrastructuur en in de industrie.

Terpstra: 'Zonder de technieksector krijgen we de energietransitie niet voor elkaar.' Bekijk hier de nieuwsvideo met reacties van onder meer minister Wiebes, Ed Nijpels, Diederik Samsom, voorzitter Doekle Terpstra, vicevoorzitter Claudia Reiner en een aantal Klimaataanpakkers.

Branche is onmisbaar

Voorzitter Nijpels van het Klimaatberaad: ‘Na de financiële sector geeft nu ook Techniek Nederland een belangrijk signaal. De branche is onmisbaar en de leden spelen een centrale rol in lokale gemeenschappen, bijvoorbeeld in de 350 gemeentes en voor de acht miljoen huizen. Dat wordt ingewikkeld, en er komen ongetwijfeld problemen. Maar Techniek Nederland heeft niet gewacht totdat het Klimaatakkoord er was, die is al aan de slag gegaan.’

Carrièrekansen

Voorzitter Doekle Terpstra: ‘We hebben veel gepraat en daar is een praktisch en realistisch akkoord uit voortgekomen. Nu zijn de klimaataanpakkers aan de beurt. Ik durf te zeggen dat er de komende jaren in geen enkele andere sector zulke geweldige carrièrekansen zijn als in de installatiebranche. Voor dezelfde jongeren die zich terecht zorgen maken over de klimaatcrisis, ligt er een enorme kans om daadwerkelijk iets te doen aan het klimaat.’

Maatschappelijke rol

Vicevoorzitter Claudia Reiner had namens Techniek Nederland zitting aan de Klimaattafel gebouwde omgeving: “Via onze inbreng aan de tafels hebben we ook voor steun binnen onze vereniging gezorgd. Wij gaan nu ook het draagvlak bij de klanten organiseren, door betrouwbare, juiste adviezen te verstrekken. We hebben dus niet alleen een technische taak, maar ook een maatschappelijke rol.’

Samenwerken, opschalen, innoveren

Minister Wiebes ziet de branche tot veel in staat. ‘Er zijn drie dingen nodig. Ten eerste: samenwerken, bijvoorbeeld met bewoners, gemeente, netwerkbeheerders en financiële instellingen. Ten tweede: opschalen. Door bijvoorbeeld gegevens te delen, kan de sector grote stappen maken. En ten derde: innoveren. Met dat alles wordt het ook een prettige tijd voor ondernemers.’